„Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo vrtuľníkovú záchrannú službu a dve pozemné posádky rýchlej lekárskej pomoci k dopravnej nehode vlaku a osobného auta,“ informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na sociálnej sieti.

Ako ďalej dodali, dve osoby utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. „Aktuálne prebieha vyprosťovanie tretej osoby z vraku auta,“ doplnili záchranári.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk, sa zrazilo meracie jednovagónové vozidlo s autom taxislužby. Zákazníci, 72-ročný muž a 72-ročná žena, zraneniam po nehode podľahli. 48-ročná vodička taxíku je v súčasnosti v bezvedomí. V dráhovom vozidle sa v čase nehody nachádzalo 6 osôb, z ktorých sa nikto nezranil.

Záchranári prvotne informovali, že sa nehoda stala v Bartošovej Lehôtke. Policajti neskôr uviedli, že ide o priecestie v obci Pitelová.

„Podľa doposiaľ zistených informácií k nehode došlo krátko po 11.00 hodine na železničnom priecestí v obci Pitelová,“ informovala banskobystrická krajská polícia popoludní na sociálnej sieti.

Doplnila, že nehoda si, žiaľ, vyžiadala aj obete na životoch. „V osobnom aute zomreli dvaja ľudia. Jedna osoba mala utrpieť ťažké zranenia,“ uviedli policajti. Tí zatiaľ disponujú informáciami, že diagnostické dráhové vozidlo sa zrazilo s osobným autom Peugeot 301.

„Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. Bližšie informácie poskytneme neskôr,“ prisľúbili policajti.

V súvislosti s nehodou začal vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Na miesto tragickej nehody boli prizvaní aj súdni znalci z odboru zdravotníctva a tiež z odboru dopravy. Všetky bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku nehody budú predmetom jej ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania.