fbpx

VIDEO: V americkom Baltimore sa po kolízii s nákladnou loďou zrútil most. Nezvestných je sedem ľudí

Snímky z miesta tragédie. Zdroj: X/@HarforCoFireEMS

Zatiaľ nie je jasné, či si kolaps 2,5 kilometra dlhej stavby vyžiadal obete. Podľa prvotných informácií sa ale do vody zrútilo niekoľko áut a je nezvestných až sedem robotníkov.

V Baltimore na východnom pobreží Spojených štátov sa v utorok 26. marca zrútil do rieky Patapsco štvorprúdový cestný most Francis Scott Key Bridge, do ktorého predtým narazila nákladná loď. Baltimorský hasičský zbor uviedol, že po zrútení mosta Francisa Scotta Keya je nezvestných sedem robotníkov a niekoľko civilných vozidiel, podľa vyhlásenia „tri až štyri“.

Na mieste zasahuje niekoľko záchranných tímov. Incident sa odohral o 1:30 miestneho času.

„Všetky jazdné pruhy sú v oboch smeroch uzavreté kvôli incidentu na Key Bridge na ceste I-695. Doprava je odklonená,“ uviedli marylandské úrady. Podľa starostu mesta Brandona Scotta na mieste zasahujú záchranári.

Člen pobrežnej stráže v Baltimore Matthew West podľa New York Times (NYT) vyhlásil, že do mosta, ktorý je súčasťou diaľnice Interstate 695, narazila nákladná loď Dali plávajúca pod vlajkou Singapuru. Podľa webu NYT Dali smerovala do Kolomba na Srí Lanke.

Most, pomenovaný po jednom z najslávnejších obyvateľov mesta Francisovi Scottovi Keyovi, autorovi americkej hymny, bol otvorený v roku 1977. Okrem toho, že bol symbolom histórie a dedičstva mesta, bol tiež veľmi dôležitou dopravnou tepnou.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie