fbpx

VIDEO: Vodič rally v Maďarsku nezvládol riadenie a narazil do divákov. Zomreli štyria ľudia

Ilustračná snímka. Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Pri maďarských majstrovstvách historických vozidiel v rally vodič pretekárskeho vozidla podľa videí v zákrute nezvládol riadenie a našiel do ľudí, ktorí sa prišli na preteky pozrieť.

Štyria ľudia zomreli po tom, čo v Maďarsku zišlo pretekárske vozidlo z cesty a narazilo do skupiny divákov. Najmenej osem ďalších ľudí bolo pri nehode počas pretekov medzi mestami Labatlan a Bajot neďaleko Dunaja na severozápade krajiny zranených.

Podľa portálu ABC News boli dvaja ľudia vrátane jedného dieťaťa utrpeli vážne zranenia, šesť ďalších bolo prevezených do nemocnice s ľahšími zraneniami.

„Podľa doterajších údajov vozidlo zúčastnené na závode rallye z neznámeho dôvodu zišlo z cesty a vošlo do divákov… Okolnosti sa objasňujú,“ uviedla maďarská polícia vo vyhlásení.

Na videách, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach, je vidieť, ako auto v zákrute dostane šmyk a vodič nad ním následne stratí kontrolu. Potom je vidieť obrovský oblak prachu a náraz. Preteky boli okamžite prerušené a odložené na neurčito.

Niektoré maďarské médiá hovoria až o tridsiatich zranených, informácie však zatiaľ nebolo možné overiť. Podľa tamojších médií na miesto vyrazilo osem sanitiek a štyri záchranné vrtuľníky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie