fbpx

Ženu našli so silónom okolo krku. Zavraždiť ju chcel jej opitý kamarát

Ilustračná snímka (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Záchranárom sa naskytol po privolaní hrôzostrašný pohľad. Na zemi našli ležať ženu so silónom okolo krku. Chcel ju zavraždiť jej kamarát. V umelom spánku skončila v nemocnici. Útočník je v policajnej cele.

Tiesňovú záchrannú linku zavolal muž s tým, že má poranenú ruku a žiadal o pomoc. Záchranári však po príchode našli na mieste nielen muža, ale aj ženu ležiacu na zemi, ktorá chrčala a okolo krku mala omotaný silón, informujú noviny.sk.

„Stav bol v tomto prípade život ohrozujúci, z toho dôvodu bola pacienta pripojená na umelú pľúcnu ventiláciu s podpornými činnosťami,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Bojnice Peter Glatz.

Portál topky.sk dodáva, že žena mala mať v krvi viac ako štyri promile alkoholu. Pod vplyvom bol aj útočník, ktorého policajti okamžite zatkli a umiestnili ho do policajnej cely. Muž údajne pomoc zavolal až po viac než hodine.

„Polícia v Trenčíne daný skutok rieši ako trestný čin vraždy v štádiu pokusu,“ uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Trenčín Ingrid Krajčíková. Podľa jej slov zatiaľ však nie je možné poskytnúť k prípadu bližšie informácie. V krátkej dobe bude spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie.

Alkohol podnecuje agresiu

 „Väčšina takýchto násilných trestných činov sa deje pod vplyvom alkoholu, ktorý agresiu podnecuje,“ vysvetlila psychiatrička Darina Hrabovská.

Lekárom sa ženu podarilo zachrániť. Začali ju prebúdzať z umelého spánku. V súčasnosti je pri vedomí, potvrdil riaditeľ nemocnice.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie