fbpx

Teroristi mali na Ukrajine pripravenú únikovú cestu, povedal v prejave Putin

Ruský prezident Vladimír Putin (Zdroj: TASR/AP)

Ruský prezident Vladimir Putin vystúpil k národu s prejavom o teroristickom útoku, ktorý zasiahol Rusko v piatok večer. O život prišlo podľa neoficiálneho údaja 143 ľudí, oficiálne sa hovorí o 133 obetiach. Putin sa rozhodol vyhlásiť 24. marca štátny smútok. Na ukrajinskej strane bola podľa predbežných údajov pripravovaná pre páchateľov teroristického útoku pri Moskve možnosť prechodu hraníc, povedal.

Ruský prezident Vladimir Putin vo svojom prejave poďakoval záchranným a špeciálnym zložkám za ich úsilie. Na 24. marca vyhlásil štátny smútok.

„Lekári teraz bojujú o život obetí, tých, ktoré sú vo vážnom stave. Som si istý, že urobia všetko možné aj nemožné, aby zachránili životy a zdravie všetkých zranených,“ dodal ruský prezident. „Pokiaľ ide o vyšetrovanie tohto zločinu a výsledky pátracej akcie, môžeme v súčasnej dobe povedať nasledujúce. Všetci štyria priami páchatelia teroristického útoku, teda všetci tí, ktorí strieľali a zabíjali, boli nájdení a zadržaní,“ uistil Putin.

„Všetci páchatelia, organizátori a zákazníci teroristického útoku budú spravodlivo potrestaní,“ uviedol Putin. Podotkol tiež, že strelci z Krokusu mierili na Ukrajinu, kde bolo pre nich pripravené „únikové okno“.

Na ukrajinskej strane bola podľa predbežných údajov pripravovaná pre páchateľov teroristického útoku pri Moskve možnosť prechodu hraníc, tvrdil Putin v prejave. Rusko si podľa ruského prezidenta prešlo najťažšími skúškami viac ako raz a bude to tak aj teraz. „Zločinci vyrazili chladnokrvne zabíjať, strieľať Rusov z bezprostrednej blízkosti, ako to kedysi robili nacisti,“ tiež poznamenal Putin.

Prezident Putin oznámil pomoc postihnutým rodinám, zraneným a postihnutým. „Vyjadrujem hlbokú a úprimnú sústrasť všetkým, ktorí prišli o svojich príbuzných a blízkych. Spolu s vami smúti celá krajina, všetci naši ľudia,“ povedal v prejave.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie