fbpx

Slovensko pokryjú kamerové systémy rezortu vnútra za milióny eur. Majú zvýšiť bezpečnosť občanov

Ilustračné foto. Zdroj: FREEPIK/wirestock

Samosprávy budú môcť zlepšiť bezpečnosť občanov pomocou kamerových systémov rezortu vnútra. Tento projekt má stáť niekoľko miliónov eur.

Slovensko pokryjú nové bezpečnostné kamerové systémy, ktoré majú pomôcť v prevencii kriminality a celkovo zvýšiť bezpečnosť v slovenských mestách a obciach.

Ministerstvo vnútra na tlačovej konferencii pripravenej v spolupráci s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie zverejnili zámer vyhlásiť výzvu v rámci podpory budovania inteligentných miest a regiónov za celkovo 16,25 milióna eur, informuje portál autoviny.sk.

Cieľ projektu je to naozaj pekný. Monitorovacie systémy môžu odradiť potenciálnych kriminálnikov od spáchania trestnej činnosti, čím sa automaticky zvyšuje bezpečnosť verejnosti a jej blaho. Monitorované pritom nemajú byť len mestá a obce, ale napríklad aj vlaky, keďže aj ku tým nie úplne zriedka dochádza k previneniam voči zákonu.

Ako už býva na slovenskej politickej scéne zvykom, predstavitelia oboch ministerstiev, konkrétne Richard Raši za rezort investícií a Matúš Šutaj Eštok za rezort vnútra, skritizovali predošlú slovenskú vládu za ich nekompetentnosť. MIRRI SK z Programu Slovensko v rámci nového programového obdobia pripravuje hneď dve výzvy v rámci opatrení „Investície do bezpečného prostredia obcí, miest a regiónov“ a „Podpora budovania inteligentných miest a regiónov“.

Tieto výzvy budú realizované prostredníctvom integrovaných územných investícií, čo znamená, že konkrétna forma prevedenia bude závisieť od potrieb jednotlivých území.

Lepšia bezpečnosť 

Raši z rezortu investícií vysvetlil, že aby bolo na Slovensku bezpečnejšie, budeme potrebovať viac, než aktívne policajné hliadky. Za efektívne riešenie, ktoré by mohlo prospieť bezpečnosti slovenských občanov, považuje moderné technológie.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie