fbpx

McDonald’s prichádza na Slovensku s ďalšou novinkou. Týkať sa bude každého zákazníka

Ilustračná fotografia. Zdroj: Pixabay, Unsplash

Obľúbená sieť rýchleho občerstvenia prinesie ďalšiu novinku. Po odstránení plastových viečok chce lepšie separovať odpad. Informovala o tom TV Markíza.

McDonald’s len prednedávnom prišiel s veľkou novinkou, ktorou takmer prestali používať plastové viečka. Výnimkou sú len teplé nápoje, kde plast ešte dostanete.

„Do roku 2025 plánujeme nahradiť všetky plastové obaly za obnoviteľné, recyklované alebo certifikované materiály. Podnikáme postupné kroky k výmene jednorazových plastových obalov. Plastové viečka využívame pri prenose teplých nápojov, pri prenose studených nápojov sme zaviedli nový typ papierových viečok z lisovaného papierového vlákna, ktoré je kompostovateľné,“ doplnila ešte v januári PR manažérka spoločnosti pre ČR a Slovensko Lucia Poláčeková.

McDonald’s však v rámci ochrany prírody  čoskoro zavedie ešte jednu novinku. „V reštauráciách budeme zavádzať triediace stanice. Zamestnanci totiž teraz odpad odnášajú do kuchyne a tam ho triedia. Sľubujeme si od toho, že sa takto zvýši miera recyklácie,“ uviedla generálna riaditeľka spoločnosti pre Česko, Slovensko a Ukrajinu Yuliya Badritdinova.

Zmeny chcú zaviesť ešte tento rok.

„Samozrejme, najskôr prebehne pilot, aby sme to následne mohli implementovať do všetkých reštaurácií,“ ozrejmila Badritdinova.

Obľúbený fast-food chce na Slovensku aj rýchlejšie expandovať. Atraktívne sú pre nich mestá nad 20-tisíc obyvateľov a tiež blízkosť diaľnice. Sústrediť sa chce tentoraz aj na menšie mestá.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie