Na Slovensku sa objavilo mäso so salmonelou. Radšej ho nejedzte, myslite aj na tieto faktory

Reklama
Ilustračné foto. Zdroj: X/Luís Malhadinhas

Portál RASFF informoval o nájdení nebezpečnej baktérie v mäse, ktoré sa nachádza i na Slovensku. Všimol si portál regiony.sk.

Podľa RASFF ide o poľské chladené hydinové mäso. Distribuovalo sa do Poľska, Nemecka, Česka i Slovenska a niektoré jeho časti obsahovali Salmonellu Enteritidis. Táto baktéria spôsobuje vážne problémy.

Salmonelózu sprevádzajú tráviace ťažkosti, horúčky nad 39 °C, kŕče v bruchu, nevoľnosť, vodnaté hnačky, ktoré vedú k dehydratácii. Ak pociťujete, mali by ste navštíviť doktora.

Salmonelózu u človeka najčastejšie spôsobuje druh Salmonella Enteritidis. Baktérii sa dá predísť správnou tepelnou úpravou, v chladničke i mrazničke ľahko prežijú.

Produkt už stiahli z trhu, no ak ste mäso kúpili skôr, než začali výrobok sťahovať, môžete ho mať doma. Preto by ste ho najlepšie nemali jesť vôbec, ak je to však nevyhnutné, poriadne ho tepelne spracujte.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie