fbpx

Štyria Rusi chceli poslať na front otrávené potraviny, zadržala ich tajná služba

Ilustračné foto. Zdroj: X/The Kyiv Independent

Ruská tajná služba FSB uviedla, že zadržala štyri osoby, ktoré chceli poslať otrávenú humanitárnu pomoc ruským vojakom bojujúcim na Ukrajine. Informovala o tom tlačová agentúra TASS a dodala, že títo štyria boli súčasťou bunky ruského dobrovoľníckeho zboru a konali pod vedením ukrajinskej vojenskej rozviedky.

Podľa FSB štyria obyvatelia Petrohradu plánovali otráviť vysoko toxickou látkou potraviny určené pre vojakov na fronte a obyvateľov „nových území Ruska“. Takto ruskí predstavitelia nazývajú časti Ukrajiny, ktoré Rusko obsadilo v dôsledku svojej agresie voči susednej krajine.

Hrozí im trest na 10 až 12 rokov 

Členovia bunky, prívrženci krajnej pravice, údajne skúmali aj kritickú infraštruktúru v Petrohrade a Leningradskej oblasti s cieľom podniknúť proti nej útoky. Zadržaným hrozí desať až dvadsať rokov väzenia za účasť na činnosti teroristickej organizácie. Informácie FSB nie je možné nezávisle overiť.

Podľa ruských zákonov je Ruský dobrovoľnícky zbor teroristickou organizáciou. Ide o skupinu bojujúcu na strane Ukrajiny, ktorá je zložená z Rusov. Spolu s jednotkami Legie slobody Ruska podnikajú nájazdy z ukrajinského územia do pohraničných oblastí Ruska a rôzne sabotážne akcie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie