fbpx

VIDEO: Rusko je pod paľbou, prišla nová masívna vlna ukrajinských úderov

Vojak ovláda dron počas cvičenia. Zdroj: TASR/AP

Ukrajina v noci na stredu zaútočila na rôzne ruské regióny vlnou desiatok dronov, tvrdia ruskí predstavitelia. Len nad Voronežskou oblasťou, ktorá leží pri hraniciach s Ukrajinou, zničila protivzdušná obrana viac ako 30 dronov, uviedli. Neskôr Rusko informovalo o zostrelení 58 ukrajinských dronov nad najmenej šiestimi oblasťami.

Ruská protivzdušná obrana zostrelila v noci na stredu 58 ukrajinských dronov nad najmenej šiestimi oblasťami, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Jeden dron narazil aj do budovy ruskej tajnej služby FSB v Belgorode, kde poškodil fasádu a rozbil okná, informovala tlačová agentúra TASS.

Ruské úrady predtým uviedli, že zostrelené drony spôsobili menšie škody na infraštruktúre a obytných budovách. Spravodajská stanica BBC News v ruskom jazyku informovala, že po zásahu dronu horela rafinéria neďaleko Riazane.

„Nebezpečenstvo útoku dronov stále pretrváva,“ uviedol na Telegrame gubernátor Voronežskej oblasti Alexander Gusev. „Počas noci bolo v regióne systémami protivzdušnej obrany odhalených a zničených viac ako 30 dronov,“ uviedol tiež.

Podľa úradov spôsobili padajúce drony menšie škody na infraštruktúre a obytných budovách. Ďalší dron bol zostrelený, keď sa blížil k ropnej rafinérii v Leningradskej oblasti, uviedol miestny gubernátor Alexander Drozdenko. Na činnosť zariadenia to nemalo žiadny vplyv.

Podľa miestnych úradov v Belgorodskej oblasti padajúce trosky dronu poškodili plynové potrubie a pripravili niekoľko dedín o elektrinu. Spravodajská stanica BBC v ruskom jazyku uviedla, že po útoku dronu horela rafinéria neďaleko Riazane.

Podľa agentúry Reuters išlo o druhý rozsiahly útok ukrajinského dronu na Rusko v priebehu dvoch dní.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie