fbpx

Cesta do hlavného mesta bude utrpením. Vodičov čakajú obmedzenia

Ilustračná snímka. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vodiči si musia pripraviť trpezlivosť. Cestu autom do Bratislavy budú komplikovať obmedzenia v súvislosti s výstavbou križovatky a rozšírením diaľnice D1. Cez víkend premávku na diaľnici dokonca úplne odstavia a jeden z mostov čaká demolácia. Informuje o tom TV Markíza.

Výstavba najväčšej diaľničnej križovatky D1 a D4 spolu s rozšírením diaľnice prechádza do ďalšej fázy a pociťovať to začnú vodiči smerujúci do a z hlavného mesta. Od 12. marca úplne uzavreli cestu medzi Ivankou pri Dunaji a Chorvátskym Grobom, počas víkendu tam budú demolovať most. V sobotu v noci preto po diaľnici pre demolačné práce neprejdete.

„Od ôsmej večer bude postupne obmedzovaná doprava a od 22:00 bude úsek D1 úplne uzatvorený,“ informoval hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Tomáš Ferenčák.

Pokiaľ plány nič nenaruší, je zrejmé, že most v nedeľu 17. marca stáť nebude. Na jeho mieste budú budovať nový, ktorý bude vyhovovať upravenej šírke diaľnice.

Spomalenie dopravy

Dopravu pred Bratislavou na niekoľko mesiacov obmedzia a spomalia. Dôvodom bude rozširovanie cesty. Rýchlosť znížia na 80 kilometrov za hodinu.

Diaľničiari odporúčajú všetkým vodičom využiť alternatívne trasy, a to cez križovatku Triblavina prejsť na starú seneckú cestu alebo pri výjazde z Bratislavy využiť diaľnicu D4.

Obyvatelia nie sú nadšení

„Senecká cesta je jediný prístup z Ivanky do Bratislavy. Toto obmedzenie sa v každom prípade výrazne dotkne Ivančanov,“ tvrdí starosta obce Ivanka pri Dunaji Vladimír Letenay.

Obmedzenia budú trvať miesiace. Dopravný analytik však neočakáva obrovské zápchy. „Dopravný kolaps nepredpokladám, pokiaľ sa tam nestane nehoda. Preto je potrebné tam jazdiť ohľaduplne a držať si bezpečný odstup,“ odporúča analytik Jozef Drahovský.

Výstavba križovatky a rozšírenie diaľnice zasiahli taktiež vlakovú dopravu. Z dôvodu úpravy trakčného vedenia vlaky premávajú iba po jednej koľaji a môžu vznikať meškania.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie