fbpx

Smutná správa pre Slovensko. Zomrela mladá rekordérka a vicemajsterka sveta

Ilustračná fotografia. Zdroj: pixabay.com

Mladá Tereza z Púchova mala celý svoj život pred sebou. V nedeľu však podľahla zákernej chorobe. Tereza Srogončíková reprezentovala celé Slovensko na medzinárodnej úrovni a je niekoľkonásobnou vicemajsterkou. Informoval o tom portál topky.sk.

Smutná správa zasiahla celý hasičský šport. Tereza totiž svoj život zasvätila Dobrovoľnému hasičskému zboru Nosice. Venovala sa mu už ako dieťa. „Také strašne silné a cieľavedome dievča som ešte nevidel,” vraví Radovan z Púchova.

Smutná a tragická správa zasiahla na Slovensku celý hasičský šport. Len 18-ročná Terezka Srogončíková bojovala s ťažkou chorobou, ktorej nakoniec podľahla. Celý svoj život venovala Dobrovoľnému hasičskému zboru Nosice, kde pôsobila ako žabka. Hasičskému športu sa venovala už ako dieťa. “Tak strašne silné a cieľavedome dievča som ešte nevidel,” vraví Radovan z Púchova.

K tragédii sa vyjadril aj riaditeľ školy, ktorú Terezka navštevovala. „Jej čas bol rozdelený medzi štúdium, liečenie v nemocnici i doma. Terezka milovala život, pohyb, hasičský šport, turistiku a tanec. Svoju chorobu si nepripúšťala, plánovala svoju budúcnosť tak, ako jej spolužiaci, rovesníci. Chcela študovať na vysokej škole. Terezka bola milá, slušná, kultivovaná, bystrá, húževnatá študentka. Veľká bojovníčka! Česť jej pamiatke,” napísal na stránke školy riaditeľ Miroslav Kubičár.

Rekordérka a vicemajsterka

V hasičskom športe naozaj triumfovala. V roku 2017 zlomila rekord v behu na 60 metrov a v roku 2019 sa stala spolu s reprezentáciou vicemajsterkou sveta na Majstrovstvách sveta mužov, žien, dorastencov a dorasteniek v ruskom meste Saratov.

Na majstrovstvách Slovenska triumfovala v dvoch disciplínach a tak získala rovno dva tituly majsterky Slovenska.

V domácom DHZ trénovala aj deti. „Keď Terezka nemohla vrcholovo športovať, rozhodla sa, že svoje výnimočné znalosti odovzdá deťom v Nosiciach. Stala sa úspešnou trénerkou,” uviedli DHZ Nosnice.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie