fbpx

VIDEO: Vojenské lietadlo sa krátko po štarte zrútilo východne od Moskvy s 15 ľuďmi na palube

Zdroj: X/OSINTdefender

V ruskej Ivanovskej oblasti východne od Moskvy sa zrútilo vojenské dopravné lietadlo Iljušin Il-76 s 15 ľuďmi na palube. Informovala o tom tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na vyhlásenie ministerstva obrany. Zatiaľ nie je jasné, či niekto haváriu prežil.

Príčinou havárie bolo vznietenie jedného z motorov počas štartu lietadla, uviedlo ministerstvo. Podľa Meduzy miestni obyvatelia zverejnili na Telegrame obrázky nízko letiaceho lietadla s horiacim motorom.

„Dnes približne o 13:00 moskovského času (11:00 SEČ) sa v Ivanovskej oblasti zrútilo vojenské dopravné lietadlo Il-76 počas štartu na pravidelný let. Na palube bolo osem členov posádky a sedem cestujúcich,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Ivanovská oblasť leží v centrálnej oblasti európskej časti Ruska. Lietadlo Iliušin Il-76 je určené na prevoz vojakov, tovaru či bojovej techniky. Jeden stroj tohto typu havaroval 24. januára v západoruskej Belgorodskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou.

Ruské ministerstvo obrany vtedy informovalo, že na palube bolo 65 ukrajinských vojnových zajatcov, ktorých prevážali na výmenu. Ruská strana tiež uviedla, že haváriu Il-76 spôsobila ukrajinská armáda.

Ukrajinská rozviedka potvrdila, že v ten deň sa skutočne pripravovala výmena vojnových zajatcov. Ukrajinská vojenská rozviedka (HUR) zároveň uviedla, že nevie, kto bol na palube havarovaného lietadla.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie