fbpx

Psičkári, pozor. V Humennom niekto rozhadzuje mäso naplnené špendlíkmi a klincami

Na snímke fotografie špekáčiku, ktorý neznámy páchateľ napichal ostrými predmetmi. Zdroj: reprofoto/noviny.sk

Zatiaľ neznámy páchateľ vyčíňa v Humennom. Ako svoje obete si vytypoval psov. Po meste rozhadzuje špekáčiky naplnené špendlíkmi a klincami, asi sa mu nepáči, že niektorí psičkári po sebe neupratujú. Pre psov to však môže mať fatálne následky. Informovali o tom noviny.sk.

Prípad sa stal v Humennom na Laboreckej ulici. Majiteľ si návnadu všimol až po tom, ako ju jeho pes začal jesť. Klince a špendlíky boli viditeľne napichané v špekáčiku.  „Je to taká istota, že máloktorý pes odolá mäsu,“ povedal Tomáš Kirňak, profesionálny „venčiar“ psov.

„V podstate môže mu to spôsobiť až smrteľné zranenie porania sa čreva. Pokiaľ je tam prepichnuté črevo obsah z čriev prechádza do dutiny brušnej, dochádza k zápalu celého bruška zvieratka a následne k otrave celého organizmu. Zvieratko odchádza kvázi na otravu,“ opísala veterinárna lekárka Lenka Lisa.

Pravdepodobne ide zo strany páchateľa o pomstu. „Možno párkrát sa im stalo, že vstúpili do teda exkrementu, možno deti prišli zafúľané od toho, ale teda hlavne ma mrzí to, že vždy si to teda zlizne v takých situáciách pes, ktorý vlastne fakt nemôže za to, že majiteľ nerobí to, čo by mal,“ ozrejmil Kirňak.

Veterinárka varuje

Veterinárka upozorňuje, že pri väčších plemenách si nemusí majiteľ psa ani všimnúť, že niečo zjedol. Ak je však váš pes odrazu apatický, prestane jesť, má problém s vylučovaním alebo krv v stolici, treba okamžite konať. „Treba okamžite zviera otvoriť, odstrániť poškodenú časť čreva, v podstate sú to ďalšie problémy len pre majiteľa, pretože rekonvalescencia je tam dlhodobá,“ priblížila veterinárka Lisa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie