fbpx

Princezná Kate sa vyjadrila k škandálu s rodinnou fotkou, vysvetlila, ako to celé bolo (aktualizované)

Na snímke Catherine, princezná z Walesu. Zdroj: X/ EU in Northern Ireland

Popredné svetové tlačové agentúry stiahli fotografiu princeznej Kate, ktorú v nedeľu zverejnil Kensingtonský palác, pre podozrenie, že s ňou niekto manipuloval. K celej situácii sa teraz vyjadrila aj samotná Kate, ktorá uviedla veci na pravú mieru.

42-ročná Kate je teraz pod drobnohľadom médií kvôli svojmu zdravotnému stavu po nedávnej operácii brucha. Kensingtonský palác v nedeľu zverejnil prvú oficiálnu fotografiu Kate od jej januárovej operácie brucha. „Pri bližšom skúmaní sa však ukázalo, že zdroj s obrázkom manipuloval,“ uviedla agentúra AP a fotografiu stiahla. Následne ju viaceré tlačové agentúry a média  tiež stiahli.

Na fotografii, ktorá je prvou oficiálnou od operácie, je manželka následníka britského trónu princa Williama obklopená svojimi tromi deťmi, princami Georgeom a Louisom a princeznou Charlotte, na Deň matiek v Británii. „Ďakujem vám za milé priania a neustálu podporu počas posledných dvoch mesiacov,“ napísala Kate na sociálnej sieti.

Obrázok použili vo svojom spravodajstve aj svetové spravodajské agentúry. Najmenej tri z nich ho však neskôr stiahli. Ako prvá tak urobila agentúra AP s tým, že nespĺňa jej fotografické štandardy. „Pri bližšom skúmaní sa zdá, že zdroj s obrázkom manipuloval,“ uviedla AP. Ako jednu z nezrovnalostí uviedla polohu ľavej ruky princeznej Charlotte vzhľadom na rukáv jej svetra.

Snímku stiahli aj agentúry Reuters, AFP a Getty Images, ako aj agentúra AP. Kensingtonský palác sa k tomu dosiaľ nevyjadril.

Uviedla veci na pravú mieru

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie