fbpx

VIDEO: Rusko útočilo na Odesu aj Charkov, Moskva hlásila ostreľovanie v Kurskej oblasti

Vedúci predstavitelia v Charkove tvrdia, že 3 bezpilotné lietadlá "zasiahli zem v blízkosti administratívnych budov" v okrese Slobid, ale nedošlo k žiadnym zraneniam. Poškodená bola aj výšková budova a blízke autá. Zdroj: REPROFOTO X/Tim White

Rusko v pondelok večer zaútočilo na ukrajinské mestá Charkov a Odesu pomocou bezpilotných lietadiel Shahed, informovala ukrajinská armáda a miestne úrady. Útoky spôsobili materiálne škody, ale neboli hlásené žiadne zranenia. Správa Kurskej oblasti na západe Ruska informovala, že pri ukrajinskom ostreľovaní dediny pri hraniciach s Ukrajinou boli zranení dvaja ľudia.

Rusko vyslalo nad ukrajinské územie 25 útočných dronov, protivzdušná obrana podľa ukrajinskej armády zneškodnila 15 z nich a desať zostrelila v okolí Odesy.

Podľa denníka Ukrajinska pravda južné velenie ukrajinskej armády uviedlo, že drony vstúpili na ukrajinské územie z oblasti Čierneho mora a „uskutočnili zložité manévre medzi obytnými a priemyselnými štvrťami, čím skomplikovali prácu protivzdušnej obrany“. Útok zasiahol bližšie nešpecifikovaný objekt infraštruktúry a poškodil administratívne budovy.

V Charkove na severovýchode Ukrajiny bola pri útoku ruského dronu zasiahnutá viacposchodová budova, administratívne budovy, obytné budovy a autá, uvádza RBK Ukrajina.

Rusi útočia na Dnepropetrovskú oblasť nielen bezpilotnými lietadlami, ale aj ťažkým delostrelectvom, povedal šéf oblasti Serhij Lysak. V Červonohryhorivke zasiahli niekoľko domov a hospodárskych budov a poškodili elektrické vedenie a plynovod.

Gubernátor ruskej Kurskej oblasti Roman Starovoit pre tlačovú agentúru TASS uviedol, že dvaja ľudia boli zranení, keď ich dom zasiahlo ukrajinské ostreľovanie. Okrem toho ministerstvo obrany v Moskve uviedlo, že protivzdušná obrana zostrelila celkovo šesť ukrajinských dronov, z toho štyri nad Brjanskou oblasťou a dva nad Orlovskou oblasťou.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie