fbpx

Vážna nehoda v Košiciach. Auto vpálilo do zastávky, kde čakali ľudia

Ilustračná snímka. Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

V piatok 8. marca krátko popoludní sa v Košiciach stala vážna dopravná nehoda. Na Južnom nábreží smerom na Prešovskú cestu sa zrazili až tri autá. Jedno z nich skončilo v zastávke, na ktorej mali stáť aj ľudia.

K nehode došlo v košickej mestskej časti Vyšné Opátske na ceste smerom na Prešov. Jedno z trojice áut vpálilo do zastávky pri Gymnáziu Opatovská a tesne minulo čakajúcich ľudí. Nehoda si vyžiadala dvoch zranených, ide o vodičov vozidiel. Presná príčina vzniku dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti i miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania, uvádzajú topky.sk.

Ako uvádza zoznam.sk, Košičania, ktorí v tom čase prechádzali okolo miesta nehody, sa vyjadrili, že chýbalo len málo a jeden z vodičov mohol spôsobiť obrovskú tragédiu. „Milimetre chýbali k veľkému nešťastiu…dve dievčatá a traja chlapci tam stáli a chvalabohu uskočili na poslednú chvíľu,“ napísala na sociálnej sieti okoloidúca.

„V piatok (8.3.) krátko po 12. hodine došlo na štátnej ceste I/16 v smere na mesto Prešov k dopravnej nehode. Podľa doterajších zistení vodič, ktorý viedol nákladné motorové vozidlo zn. Man po štátnej ceste v smere od Teplárenskej ulice v Košiciach na mesto Prešov, pred svetelnou signalizáciou nedodržal takú vzdialenosť za vozidlom idúcim pred ním, aby mohol včas znížiť rýchlosť jazdy, prípadne zastaviť vozidlo, a narazil do vozidla zn. Kia, ktoré jeho vodička viedla v rovnakom smere jazdy,“ objasnila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Po náraze odhodilo vozidlo značky Kia mimo cesty a narazilo do protihlukovej steny. Následne potom aj do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Vodič aj vodička boli na mieste podrobení dychovej skúške. Prítomnosť alkoholu potvrdená nebola.

Vodička Kie utrpela podľa informácií predbežnej lekárskej správy zranenia s dobou liečenia od dvoch do troch dní. Vodič nákladného vozidla utrpel zranenia, ktoré si predbežne vyžiadajú dobu liečenia a práceneschopnosti do 42 dní, dodala hovorkyňa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie