fbpx

Rusko nie je agresor, povedal kandidát na prezidenta Andrej Danko. Skritizoval aj českú vládu

Na snímke Andrej Danko, kandidát na prezidenta. Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Rusko nie je v konflikte na Ukrajine agresorom, Rusko obhajuje svoje záujmy, povedal v piatok šéf slovenskej vládnej strany SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko. Riešením konfliktu na Ukrajine je podľa neho vytvorenie demilitarizovanej zóny podľa vzoru Cypru.

Danko tiež kritizoval rozhodnutie českej vlády pozastaviť spoločné rokovania so slovenským kabinetom a českého premiéra Petra Fialu aj za jeho schôdzku s lídrom slovenskej opozície.

Bratislava za terajšej vlády premiéra Roberta Fica síce zastavila vojenskú pomoc Kyjevu zo štátnych zásob, ruskú inváziu na Ukrajinu ale oficiálne označuje za porušenie medzinárodného práva a podporuje územnú celistvosť napadnutej krajiny.

„Život nie je biely a čierny. Každý v tom prsty má, aj Ukrajinci, ktorí nezvládli prístup k ruskej národnostnej menšine. Rusi prišli na územie s pocitom pomoci svojmu národu,“ uviedol predseda Slovenskej národnej strany Danko v rozhovore v rozhlasovom programe verejnoprávneej RTVS k tomu, kto je v konflikte na Ukrajine agresorom a k ruskej invázii do susednej krajiny z februára 2022.

Na otázku moderátorky ohľadom porušenia medzinárodného práva Ruskom Danko reagoval, že medzinárodné právo porušuje Izrael, a položil rečnícku otázku, koľkokrát medzinárodné právo porušili Spojené štáty.

„Postaviť sa na stranu Ukrajiny nie je riešením problému, pretože je to len eskalovaním napätia. Pre mňa je riešením demilitarizovaná zóna medzi Ruskom a Ukrajinou ako na Cypre,“ uviedol Danko.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie