fbpx

Muž predával manželku na sex a uniesol cudzie dieťa. Trojročný trest väzenia považuje za prísny

Únos dieťaťa. Zdroj: Freepik

Predajom vlastnej ženy iným mužom k erotickým hrátkam sa rozhodol vylepšiť svoju finančnú situáciu muž z Vysočiny. A aby toho nebolo málo, pustil sa aj do ďalšej akcie, keď uniesol ročné dieťa a špekuloval, či nie je náhodou jeho otcom.

Muž z českého kraja Vysočina, ktorý predával svoju manželku iným mužom na sex za účelom zlepšenie svojej finančnej situácie a bol taktiež zapletený do únosu ročného dieťaťa, dostal trojročný trest odňatia slobody. Informuje o rozhodnutí súdu český portál Novinky.cz.

Okresný súd v Třebíči muža odsúdil za únos dieťaťa, kupliarstvo a týranie. S rozsudkom sa však nestotožnil a odvolal sa na Krajský súd v Brne.

Podľa obžaloby si 36-ročný muž išiel pre malé dievčatko, ktoré malo byť rodičom odobraté a odovzdané do výchovy iným členom rodiny.

Skrývali sa niekoľko dní

S malým dieťaťom, o ktorom sa domnieval, že by mohlo byť jeho, sa skrýval niekoľko dní, kým ho polícia zatkla. Bohužiaľ dieťa pri pobyte s ním neprospievalo veľmi dobre.

„Konal neuvážene a bez rozmyslu, uvedomuje si, že urobil chybu. Bude za to musieť prijať trest a sľubuje, že to už neurobí,“ komentoval mužov advokát konanie svojho klienta pred odvolacím senátom.

Predávanie svojej manželky na sex a týranie však odmietol. Obhajoba tvrdí, že poškodená žena trpí alkoholizmom a je „nedôveryhodná osoba, ktorá má sklony si upravovať realitu“.

„Poškodená je ťažkou alkoholičkou, je čiastočne nedôveryhodná a má sklony si upravovať realitu. Klient teraz pracuje, má novú priateľku, žije usporiadane. Je neprimerane prísne ukladať trest väzenia. Klient je opatrovníkom svojej chorej matky a tá by zostala bezprizorná a odkázaná na pomoc cudzích ľudí, čo by pre ňu mohlo byť fatálne.“

Takáto obrana však neplatila na senát. Svedectvo obete bolo podľa sudcu dôveryhodné. Predseda senátu Jaroslav Pálka povedal, že trest nepovažujú za neprimerane prísny.

Sudcovia okrem toho rozhodli, že muž musí svojej vtedajšej manželke zaplatiť odškodné vo výške 100-tisíc českých korún (takmer 4 000 eur).

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie