fbpx

Pellegrini by porazil aj Čaputovú. Koho chcú Slováci za prezidenta? (prieskum)

Na snímke kandidáti na prezidenta SR Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Zdroj: FOTO TASR/Jakub Kotian, Jaroslav Novák, Koláž: Istream

Výsledky prieskumu priniesla agentúra Sanep pre televíziu TA3. Agentúra vykonávala prieskum od 26. do 29. februára na vzorke 1 685 opýtaných.

V prvom kole prezidentských volieb by zvíťazil Peter Pellegrini (Hlas-SD) so ziskom 38,3 percenta. Na druhé miesto sa dostal Ivan Korčok, ktorý by získal 32,7 percenta hlasov. Na treťom mieste by sa umiestnil bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a neúspešný prezidentský kandidát z roku 2019 Štefan Harabin so ziskom 10,2 percenta hlasov.

Štvrté miesto by obsadil bývalý premiér Igor Matovič so ziskom 5,8 percenta. Na piatom mieste by bol Ján Kubiš so ziskom 4,1 percenta.

Do druhého kola by postúpili Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Volebná účasť v druhom kole by bola však nižšia. K voľbám by v druhom kole prišlo len 42,1 percenta voličov. Víťazom by sa stal Peter Pellegrini so ziskom 54,1 percenta hlasov. Ivan Korčok by získal 45,9 percenta hlasov.

Portál pravda.sk dodáva, že na voľnú otázku „Koho by ste chceli za prezidenta SR?“ najviac odpovedí bolo „neviem“ (22 percent). Nasledovali Peter Pellegrini (20 percent), Zuzana Čaputová (14 percent), Ivan Korčok (9 percent) a Robert Fico (4 percentá).

Prvé kolo prezidentských volieb sa uskutoční 23. marca 2024.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie