fbpx

Slováci, pozor. Ak patríte do tejto skupiny obyvateľov, nezabudnite na dôležitú povinnosť. Môžete prísť o peniaze

Ilustračná fotografia (Zdroj: FREEPIK)

Touto povinnosťou sa určitá skupina Slovákov zaoberá každý rok od januára do konca marca. Ide o potvrdenie na daňové účely, ktoré sa týka dôchodcov. Sociálna poisťovňa vydáva potvrdenie spravidla na počkanie, no niekedy to môže trvať aj niekoľko dní. Preto si ho treba vybaviť čo najskôr.

Odporúčanie vydala samotná Sociálna poisťovňa. Odporúča dotknutým osobám, aby si potvrdenie vybavili čas a nepripravili sa tak o možnosť doručiť potvrdenie inej inštitúcii (zamestnávateľ, Daňový úrad SR) v riadnom termíne a bez omeškania. Potvrdenie sa vydáva od 2. januára do konca marca.

Požiadať môžete na ktorejkoľvek pobočke sociálnej poisťovne alebo v Informačno-poradenskom centre ústredia Sociálnej poisťovne. „Tiež telefonicky na bezplatnej linke Sociálnej poisťovne 0800 123 123 a elektronicky prostredníctvom formulára pre otázky na webovej stránke Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk, prípadne prostredníctvom elektronickej adresy podatelna@socpoist.sk.“

Ak žiadate o potvrdenie o dôchodkových dávkach v pobočke alebo na ústredí, vydať ho môžu len poberateľovi dôchodkovej dávky. Rodina alebo blízka osoba tak môže urobiť len v prípade písomného a úradne overeného súhlasu poberateľa dôchodkovej dávky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie