fbpx

Piatkový úspech Liptákov na Slovane si prajú minimálne 4 tímy. Ľalík: Určite ako každý tím, aj my tam chceme vyhrať

Na snímke hráči Liptovského Mikuláša sa tešia z gólu počas zápasu 42. kola hokejovej Tipos extraligy. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Piatkovým 50. kolom bude finišovať základná časť hokejovej Tipos extraligy. To ponúkne odpovede na viaceré doposiaľ nezodpovedané otázky. Veľký boj je primárne o 5. a 6. miesto, ktoré zaručujú priamy postup do play-off. V tomto ohľade budú podstatné zápasy Banská Bystrica – Nitra a Slovan Bratislava – Liptovský Mikuláš.

Práve Slovan Bratislava si po posledných výsledkoch výrazne pomohol a pred posledným hracím kolom základnej časti sa dostal na 6. miesto. Ak vyhrá v piatok nad Liptákmi, má istotu postupu do play-off bez ohľadu na výsledky ostatných tímov. Môže z toho pokojne byť aj 5. miesto.

Hráči Liptovského Mikuláša o tom nechcú ani len počuť. Zverencom Juraja Faitha sa podaril úspech v tom, že majú istotu 10. miesta, a tak miestenku do predkola. Už to majú vo vlastných rukách, síce v nedeľu v Michalovciach utrpeli vysokú prehru 1:6. Aj o nej sme sa porozprávali s obrancom mužstva Lukášom Ľalíkom.

„Určite nás mrzí a hnevá posledný výsledok. Na zápas sme sa pripravovali poctivo ako na každý. Išli sme do zápasu s tým, že ideme vyhrať. No, bohužiaľ, dostali sme v úvode rýchle 3 góly. V 2. tretine sme boli, myslím si, lepší, ale nepremenili sme viaceré gólové šance. V závere sme ešte 2-krát inkasovali, čomu zaiste nie sme radi,“ začal rozprávanie.

Napriek tomu sa v Liptovskom Mikuláši môžu tešiť – ich cieľ, širokým oblúkom sa vyhnúť záchrane a dožičiť si pocit účasti vo vyraďovacom play-off, síce zatiaľ ešte len v predkole, im vyšiel.

„Sme za to veľmi radi a tešíme sa. Znamená to pre nás určite veľa. V Liptovskom Mikuláši nebolo predkolo play-off strašne dlho, v minulých rokoch sa klub poväčšine zachraňoval. Aj keď náš cieľ bolo určite skončiť vyššie v tabuľke, ale hlavné je, že sme v predkole a tam sa už môže stať skutočne hocičo,“ hovoril otvorene.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie