fbpx

V Petržalke našli stovky mín z 2. svetovej vojny. Ďalšie budú hľadať

Nález väčšieho množstva vojenskej munície, ktorá bola nájdená pri výkopových prácach v blízkosti Betliarskej ulice v Petržalke. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Bratislavský kraj

V bratislavskej Petržalke v blízkosti Betliarskej ulice našli pri výkopových prácach v utorok popoludní stovky mín z druhej svetovej vojny. Informujú o tom bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

Protipechotné míny

Políciu o náleze informovali telefonátom na linku 158. Na miesto preto prišli policajní pyrotechnici, ktorí potvrdili, že ide o muníciu.

„Policajní pyrotechnici po obhliadke potvrdili, že ide o nemecké protipechotné míny S-35. Nájdených bolo približne 400 kusov munície, ktorú policajti za dodržania prísnych bezpečnostných opatrení z miesta odviezli,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Miesto nálezu policajti aj naďalej strážia, v hľadaní ďalších prípadných kusov munície sa bude pokračovať počas stredy (6. 3.)

„V súvislosti s týmto prípadom vyzývame občanov, aby v prípade nálezu podobnej munície s ňou v žiadnom prípade nemanipulovali a ihneď informovali políciu,“ dodal policajný hovorca.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie