fbpx

Agresor v Kunratickom lese znásilnil ženu. Polícia ho zatiaľ nenašla

Na snímkach zásah pražskej polície pri hľadaní muža, ktorý brutálnym spôsobom znásilnil ženu. Zdroj: reprofoto/iDnes.cz

Desiatky pražských policajtov dnes okolo poludnia v spolupráci s kriminalistami prečesávali Kunratický les, kde neznámy muž v pondelkový večer napadol a znásilnil tridsaťsedemročnú ženu. Neznámym podozrivým je muž okolo 35 rokov s hnedými kučeravými vlasmi. Polícia vyzýva na spoluprácu pri pátraní aj verejnosť.

Násilný čin sa stal v pondelok okolo pol ôsmej večer, keď neznámy muž prepadol v Kunratickom lese ženu a znásilnil ju. V priebehu večera a noci policajti miesto činu obhliadli.

Dnes policajti vykonávali v mieste a okolí rozsiahlu pátraciu akciu. Po 13.30 h pre iDNES.cz uviedli, že pátranie ukončili. „Muža sme nenašli, ale podarilo sa nám zachytiť stopy, na základe ktorých bude pokračovať ďalšie vyšetrovanie,“ uviedol hovorca Richard Hrdina. Dodal tiež, že išlo o brutálne znásilnenie a vzhľadom na obeť nebudú čin bližšie komentovať.

Policajti naďalej prosia verejnosť o pomoc pri pátraní po násilníkovi. „Ide o muža vo veku okolo 35 rokov, vysokého 180 až 190 cm, má krátke hnedé kučeravé vlasy, na rukách mal modré latexové rukavice a silne zapáchal,“ opísali údajného páchateľa skutku na platforme X.

„V prípade, že máte akékoľvek informácie k hľadanému mužovi alebo ste sa stali taktiež obeťou napadnutia v Kunratickom lese, zavolajte na linku 158,“ vyzvali policajti.

Kriminalisti už začali úkony trestného konania pre podozrenie z trestného činu znásilnenia. Páchateľovi pri chytení a odsúdení hrozí až desaťročný trest odňatia slobody.

Prípady niekoľkých napadnutí v Kunratickom lese policajti tento rok vyšetrovali už v januári. Páchateľom bol tridsaťdvaročný muž, ktorého kriminalisti čoskoro zadržali. Mladík sa následne priznal aj k napadnutiu ženy sekerou v Hostaviciach a vražde pri Kyjskom rybníku. Štátni zástupcovia následne informovali o tom, že podozrivý je v stave, keď sa nemôže zúčastniť trestného konania.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie