fbpx

VIDEO: Manifest tichej hrôzy. Detské videá ukázali teror na ruských školách

Na snímke záber z Manifesto. Zdroj: Manifesto

Škola ako peklo plné sadistov, pedofilov, propagandistov a maniakov. Tak ruský vzdelávací systém ukazuje dokumentárny film Manifesto poskladaný výhradne z amatérskych nahrávok, ktoré na sociálnych sieťach zverejnili ruské deti.

Káťa Vlasovová a Denis Muravjov boli na prvý pohľad obyčajní tínedžeri z Pskova. Zoznámili sa v škole a v pätnástich rokoch z toho bola ich prvá veľká láska. Obzvlášť Denis ju veľa prežíval, začal flinkať školu aj tréningy kickboxu a často sa hádal s matkou, ktorá mu dávala veľa priestoru.

U Kati boli rodinné pomery zložitejšie, predovšetkým kvôli striktným postojom jej otčima, kapitána policajného zboru. Keď ju raz vyvliekol za vlasy z Denisovho domu a na ulici ju zmlátil, Katka sa na sociálnej sieti VKontakte zverila, že pomýšľa na samovraždu.

O pár dní neskôr sa s Denisom vlámali do chaty jej otčima v mestečku Strugi Krasnyje, kde našli arzenál strelných zbraní. Postrelili Katinu matku, ktorá ich prišla hľadať, a potom zahájili aj paľbu na policajné autá. Posledné okamihy svojho života natáčali na mobil a streamovali na internet.

„Zabijeme sa?“ pýta sa Katka. „Ale nie na kameru. Nechcem pred kamerou. Jednoducho sa zabijeme,“ odpovedá Denis. Obaja deviataci potom s ľadovým pokojom riešia, ako si správne strčiť pušku do pusy a či samovraždu stihnú skôr, než do chaty vrazí zásahovka.

Otrasné zábery zo severozápadnej periférie Ruska tvoria krvavú pointu dokumentárneho filmu Manifesto. Snímka kompletne zostavená z amatérskych videí nájdených na internete ukazuje depresívne dospievanie v súčasnom Rusku.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie