fbpx

Je to odzrkadlenie našej práce, hovorí po víťazstve po základnej časti obranca Popradu Turan

Na snímke vľavo fanklub Popradu, vpravo obranca HK Poprad Oliver Turan. Zdroj: TASR – František Iván, hkpoprad.sk

Je to pre nich historický úspech. Hokejisti HK Poprad sa premiérovo stali víťazmi základnej časti Tipos extraligy a stali sa držiteľmi Pohára Dušana Pašeka. Za týmto úspechom ich nasmerovalo niekoľko početných klubových zmien počas ročníka, najmä príchod športového riaditeľa Júliusa Kovala a amerického trénera Todda Bjorkstranda. Manažmentu Kamzíkov sa podarilo aj viacero príchodov do kádra.

Keď v nedeľnom zápase vo Zvolene v predĺžení v čase 62:47 strelil gól strelec Dmowski, v popradskom tábore mohli kolo pred koncom vypuknúť zaslúžené oslavy. Viac nám nielen o nich povedal obranca Oliver Turan.

„Je to super pocit! Veľmi nás to teší najmä kvôli robote, ktorú odvádzame v podstate už od leta. Veľmi sme sa nadreli a myslím, že je to jasné odzrkadlenie našej práce. Samozrejme, všetci sa tešíme, no oslavy zatiaľ neboli žiadne, predsa len nás čaká ešte domáce derby – zápas so Spišskou Novou Vsou. V konečnom účtovaní však Pohár Dušana Pašek nemusí nič znamenať a nesmieme zaspať na vavrínoch a musíme sa sústrediť na najdôležitejšiu časť sezóny,“ začal veľmi rozumne.

Pritom Poprad mal a mohol potvrdiť prvenstvo po základnej časti už skôr, no posledné 3 zápasy pred zápasom vo Zvolene prehral. Čo sa to vtedy dialo v popradskom mužstve?

„Tak ako sme mali víťaznú fazónu predtým, tak prišla aj jemná kríza v podobe 3 prehratých zápasov. Takže určite by som to nepripisoval nejakej panike. Všetci veríme, že v tíme je obrovská kvalita a snažili sme sa sústrediť iba na najbližší zápas bez ohľadu na iné okolnosti,“ pokračoval v rozprávaní.

Vo Zvolene sme ale už videli starý-známy Poprad, ktorý išiel tvrdo za víťazstvom a hral účelný, lež úspešný hokej. Proti dobre hrajúcemu domácemu HKM to však bol náročný zápas, ktorý vyústil do predĺženia.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie