fbpx

Vo veku 60 rokov zomrel scenárista, režisér a humorista Stano Gurka

Na snímke známy režisér Stanislav Gurka. Zdroj: FACEBOOK/Stanislav Háber

Navždy odišiel známy režisér a autor mnohých scenárov Stanislav Gurka. Zomrel vo veku 60 rokov, onedlho by oslávil narodeniny. Z rozhlasovej zábavy prešiel aj do televízneho priestoru už nielen ako scenárista, ale aj ako režisér zábavných programov. 

Ako informoval na sociálnej sieti moderátor Rádia Regina Martina Jurča, zomrel režisér a scenárista mnohých nielen rozhlasových zábavných relácií Stanislav Gurka. Potvrdili to aj zdroje z televízneho prostredia.

Známy režisér spolupracoval s najväčšími hviezdami

Stanislav Gurka sa narodil 20. 3. 1963 v Bratislave, vyrastal v Karlovej Vsi. S jeho menom sa spája predovšetkým televízny humor a politická satira. Režisér stál za veľkými projektami. Spolupracoval s televíziou Markíza, ale aj s RTVS.

Podpísal sa pod seriály Priateľky, či relácie Vox Papuli, O 3 štart, Erotikon či Retroscope. Bol scenáritom televízneho filmu Lákavé stredisko rýchleho vytriezvenia či videofilmu Doloroso o živote mladého Beethovena.

Stano Gurka spolupracoval s humoristami Štefanom Skrúcaným, Miroslavom Nogom, Rasťom Piškom, či Zuzanou Tlučkovou. Práve so spomínanými hercami zažil časy svojej najväčšej slávy.

Verejnosť ho však pozná najmä ako partnera známej slovenskej moderátorky Anety Pariškovej. Pár tvorili päť rokov, rozišli sa v roku 2002.

RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí režiséra a scenáristu Stana Gurku. Jeho osobnosť si televízia pripomenie na Dvojke v utorok o 10.00 televíznou komédiou Druhý komediant. V pôvodnej televíznej satire o novodobých komediantoch, ktorú podľa scenára Stana Gurku režíroval Ivan Krajíček, si zahrali Zuzana Tlučková, Miro Noga, Štefan Skrúcaný, Oldo Hlaváček, Zora Kolínska a Slavo Zahradník.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie