fbpx

Už čoskoro pribudnú dve nové nákupné centrá a 50 supermarketov

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/František Iván

Na Slovensku pribudnú už čoskoro dve nové nákupné centrá. Tunajšie reťazce sa zároveň naplno pripravujú na príchod novej konkurencie, a to poľskej Biedronky. V tomto roku plánujú na Slovensku otvoriť približne 50 nových predajní.

Najbližšie nové nákupné centrum pribudne na Liptove, kde nahradí už dávno zatvorenú Hypernovu v Ružomberku. Budova po bývalom hypermarkete teraz dostane druhý dych, jej súčasťou bude aj supermarket. Slávnostné otvorenie OC Spektrum v Ružomberku bude 21. marca 2024, informujú o tom Aktuality. Jeho súčasťou bude spolu šesť obchodov: Terno, TEDi, Pepco, Sinsay, dm drogerie a Action.

Skupina Mayflower Group, ktorá stojí za nákupným centrom, neuvažuje nad tým, že by centrum rozšírila v prípade úspechu a záujmu zo strany obchodníkov. Dôvodom je jeho umiestnenie a blízkosť kaštieľa. Pri nákupnom centre sa bude nachádzať do 120 parkovacích miest.

Prúdy v novej štvrti

Ďalšie nové nákupné centrum nebude otvárať vo veľkom a krajskom meste, ale v malom mestečku Sereď. Doplní tak novú štvrť, v ktorej sa stavajú domy a byty. Ako informuje portál Seredsity, nové nákupné centrum s názvom Prúdy vzniká v časti Stredný Čepeň. Aj vďaka nemu sa má z polyfunkčnej zóny Prúdy postupne stať plnohodnotná a sebestačná štvrť s plnou občianskou vybavenosťou.

Nákupné centrum má mať výmeru 2 900 štvorcových metrov a má byť neodmysliteľnou súčasťou nového bývania v tejto lokalite. Plánované otvorenie je na konci mája 2024, takže už čoskoro.

Výber obchodov nepotešil každého

Nákupné centrum Prúdy doplní už úspešne etablovaný supermarket Billa. Obyvatelia Serede a blízkeho okolia by ale radšej uprednostnili iné obchod s potravinami. „Ja by som namiesto Billy prijala Tesco,“ prezradila Zuzana a viacerí ľudia jej v komentároch dali za pravdu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie