fbpx

Polícia pokračuje v pátraní po extrémistoch z RAF. Zadržala 10 osôb, o dvoch si myslela, že sú hľadanými členmi

Na snímke polícia pri nájdení členky RAF Kettleovej. Zdroj: TASR/AP

Polícia začala razie v rámci pátrania po Ernst-Volker Staubovi a Burkhard Garwegovi po zatknutí Daniely Kletteovej minulý týždeň.

Polícia v Berlíne zatkla dvoch mužov v rámci pátrania po dvoch členoch Frakcie Červenej armády, predtým známej ako krajne ľavicový militantný gang Baader-Meinhof, ktorí sú na úteku viac ako 30 rokov. Špeciálne ozbrojené policajné jednotky spustili razie v oblasti Markgrafendamm v nedeľu o 7.30 h v rámci obnoveného pátrania po Ernst-Volker Staub (69) a Burkhard Garweg (55). „V súvislosti s tým boli predbežne zatknutí dvaja muži, ale ich totožnosť musí byť preverená,“ uviedol policajný hovorca.

Verejnoprávna televízia WDR uviedla, že polícia ifnormovala, že zatknutými nie sú Garweg a Staub. Podľa nemeckej tlačovej agentúry boli počas operácie odvedení celkom štyria muži a jedna žena.

Úrad kriminálnej polície v Dolnom Sasku, ktorý má na starosti vyšetrovanie, uviedol, že k výstrelom došlo „v súvislosti s otvorením dverí“ a nedošlo k žiadnym zraneniam.

Minulý pondelok zatkli v Berlíne tretieho člena Frakcie Červenej armády Danielu Kletteovú (65). Polícia ponúkla odmenu 150 000 eur za akékoľvek informácie, ktoré povedú k tomu, kde sa títo traja nachádzajú, a televízna výzva viedla k 250 tipom.

Gang Baader-Meinhof, pomenovaný po svojich zakladajúcich členoch, Andreasovi Baaderovi a Ulrike Meinhof, stál za útokmi vrátane únosov a vrážd vo vtedajšom západnom Nemecku v 70. a 80. rokoch.

Predpokladá sa, že od rozpadu Frakcie Červenej armády v roku 1998 Kletteová a dvaja utečenci financujú svoje životy na úteku prostredníctvom lúpeží prepravcov peňazí a krádeží peňazí v supermarketoch.

Kletteová, jediná žena označená ako „nebezpečná“ na zozname najhľadanejších osôb Europolu, bola zatknutá pre podozrenie z pokusu o vraždu a rôznych závažných lúpeží v rokoch 1999 až 2016.

Polícia uviedla, že verí, že dvaja zostávajúci utečenci sa tiež ukrývajú v Berlíne. V sobotu zverejnili nové fotografie, o ktorých sa domnievali, že sú to veľmi pravdepodobne nedávne zábery Garwega v jeho súkromnom prostredí, vrátane jedného z nich, ako sedí medzi dvoma psami. Polícia uviedla, že nemožno vylúčiť, že Garweg a Klette udržiavali „osobný a priamy“ kontakt.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie