fbpx

Vo Veľkej Fatre zablúdili dvaja českí turisti. Pomáhali im záchranári so služobným psom

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/Horská záchranná služba

Dvojica českých turistov zablúdila ešte v piatok (1. 3.) pri vrchu Ploská. Turistom v sobotu dopoludnia pomáhali horskí záchranári so služobným psom. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.

Turisti mali v piatok v pláne prejsť trasu z Liptovských Revúc cez Ploskú a následne zostúpiť a prenocovať na salaši pod Suchým vrchom. V sedle Ploskej však pre zlé počasie vo večerných hodinách stratili orientáciu a nestretli sa s priateľmi na dohodnutom salaši.

„Do pátrania sa zapojilo sedem záchranárov HZS so služobným psom, ktorí vyrazili v skupinách prehľadávať vytypované miesta, kde by sa zablúdená dvojica mohla nachádzať,“ priblížili horskí záchranári.

Do pohotovosti rovnako uviedli ECMO pracovisko v nemocnici v Banskej Bystrici, keďže sa predpokladalo, že sa dvojica môže nachádzať v závažnej hypotermii.

Skupina záchranárov našla turistov bez zranení a pri vedomí v turistickom prístrešku v Zelenej doline v časti Radovô. Po vyšetrení ich záchranári transportovali terénnym vozidlom HZS do Liptovských Revúc, odkiaľ pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie