fbpx

Zo svojho auta spravil legendu. Jeho škodovku pozná celý svet vďaka klipu Rihanny

Na snímke legendárne auto Škoda Rabbit AK-47. Zdroj: mynovohrad.sme.sk/Marcela Ballová

Vylepšené auto, ktoré vďaka piesni Shut up and drive od slávnej speváckej hviezdy Rihanny pozná celý svet, vyšlo z garáže automobilového nadšenca Adama Králika.

Pre portál tvnoviny.sk do detailov porozprával, ako vznikla spolupráca s populárnou speváčkou a aj to, ako zo svojho vysnívaného auta vyrobil legendu.

Adam mal kladný vzťah k autám už odmala. Veľkú časť detstva prežil s otcom v garáži. „Prišiel som zo školy, hodil som tašku pod stôl a išiel som do garáže. Všetko, čo malo kolesá a motor, ma bavilo vylepšovať,“ spomína.

Keď bol starší, chodieval po tuningových zrazoch. Jedného dňa tam uvidel legendárnu Škodu Rapid a spomenul si, že aj jeho otec ju kedysi vlastnil. Adam si povedal, že toto auto chce mať tiež a nápad prerobiť ho prišiel celkom náhodou.

Rapidka, prerobená na „Rabbitku“, si okamžite získala pozornosť verejnosti a vyhľadávali ju aj v autosalónoch. Tiež zaplnila titulné stránky novín a magazínov.

Legendárny videoklip

Raz sa Adamovi ozvali kamaráti s tým, že Rihanna bude natáčať videoklip a mohli by doň použiť jeho auto. „Neveril som tomu, ale naložil som ho na vozík a išiel som,“ spomína a dodáva, že klip natáčali tri dni.

Legendárne auto postretlo aj smutné obdobie. Krátko po nakrútení klipu ho Adam predal, aby sa venoval rodine. Rabbitka u nového majiteľa chátrala a dostala sa do zlého stavu. Svetielko nádeje zasvietilo, keď sa v múzeu áut v Brezne rozhodli, že ju odkúpia a dali ju Adamovi zrenovovať.

Po renovácii auto doviezli do múzea, kde sa mu dostalo veľkolepého prijatia.

Čakali ju stovky ľudí

Toto vozidlo sa nachádza v Double Red Cars Museum v Brezne, kde si ho môžu prísť návštevníci pozrieť. „Privítali sme Škodu Rabbit ako sa na legendu patrí,“ hovorí majiteľ múzea Marcel Kolenička. Príchod auta si prišlo v sobotu 4. novembra pozrieť takmer dvetisíc ľudí.

Navyše, čoskoro vznikne o legendárnej škodovke aj film. „Bude to dokument o tom, ako to celé vzniklo, ako mi to napadlo, prečo som to staval. Baví ma to, robím to už od pätnástich rokov,“ priblížil tvorca stroja Adam Králik.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie