fbpx

Western na Slovensku: Ranče, ktoré si vaše deti zamilujú

Jazdenie na koňoch Zdroj: Unsplash/Tim Schmidbauer, Taylor

Aj keď o divokom západe môžeme u nás len niečo málo započuť, slovenské ranče sú dôkazom toho, že westernové jazdectvo nepozná hranice, ani geografické a ani tie vekové.  Nájdete ich roztrúsené v každom regióne a možno sa aj kúsok od vás nachádza autentický ranč, ktorý ušiel vašej pozornosti.

Ranč u Bobiho (Nový Tekov)

Len 15 minút od Levíc je vzdialený vychýrený Ranč u Bobiho v obci Nový Tekov (okres Levice). Na ranči si každý nájde to svoje, či už patríte medzi začiatočníkov, pokročilých jazdcov alebo si len chcete vychutnať romantické vychádzky.

„Venujeme sa všetkým druhom jazdenia. Pre nejazdcov máme vychádzky do prírody popri rieke Hron, kedy tréner kráča vedľa koňa, pre jazdcov zase organizujeme vychádzky v kroku, kluse alebo cvale, kedy tréner ide len ako sprievod. Pri záujme o jazdeckú výuku si môže jazdec vybrať anglický alebo westernový štýl, takisto ponúkame 10-hodinové kurzy jazdectva a pre ubytovaných hostí aj intenzívne jazdecké kurzy (5 výukových hodín a 2 hodiny starostlivosti o koňa). Tým pokročilejším ulahodia skokové tréningy,“ uvádza Ivana Knoppová z Ranča u Bobiho.

Rodiny s deťmi si tu taktiež prídu na svoje, či už stavia na zážitkovú jazdu na koči alebo deťom doprajú nefalšované jazdenie v sedle. „Pred zakúpením kurzu odporúčame najprv 1 výukovú hodinu, počas ktorej tréner posúdi, či je dieťa dostatočne fyzicky zdatné na ovládanie koňa, preto nemáme ani stanovený minimálny vek, keďže je to individuálne. Pre tie najmenšie deti zas ponúkame dobrodružné jazdy na poníkoch,“ dopĺňa.

Kone však nie sú tým jediným lákadlom ranča, ale odreagovať sa môžete aj inými športovými aktivitami alebo nerušene relaxovať priamo v areáli ranča.

„K tým hlavným športovo-relaxačným aktivitám priamo v areáli patria plávanie v bazéne, minigolf, ruské kolky, plážový volejbal/nohejbal a disponujeme tiež tenisovým kurtom, ihriskom na bedminton, požičovňou bicyklov, bowlingovou dráhou a oplatí sa u nás navštíviť aj jednu z najlepších off road dráh na Slovensku. Obľube sa teší aj naša domáca ZOO s možnosťou kŕmenia a priameho kontaktu so zvieratkami, zábavu si u nás užijú aj milovníci stolného futbalu či tenisu. Z relaxačných služieb ponúkame saunu, vírivku aj masáže. Nechýba ani reštaurácia s dvomi salónikmi,“ zakončuje I. Knoppová.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ranč u Bobiho (@rancubobiho)

Ranč Šugov (Medzev)

Na okraji východoslovenského mestečka Medzev (okres Košice-okolie) natrafíte na autentický Ranč Šugov priamo uprostred nerušených prírodných scenérií.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie