fbpx

Vo veku 102 rokov zomrela módna ikona Iris Apfelová

Interiérová dizajnérka Iris Apfelová z ktorej sa stala módna ikona bola známa svojou kolekciou bižutérie a láskou k výrazným farbám. Zomrela 1. marca 2024. Zdroj: X/Vogue Runway

Vo veku 102 rokov zomrela v piatok Iris Apfelová, vplyvná módna ikona a dekoratérka interiérov, ktorá pomáhala deviatim prezidentom pri renovácii Bieleho domu. Jej úmrtie potvrdila agentka Lori Saleová. Apfelová uviedla, že zomrela vo svojom dome v Palm Beach, informuje NBC News.

Apfelovej účet na Instagrame zverejnil fotografiu úžasne oblečenej Apfelovej so slovami „29. august 1921 – 1. marec 2024“.

Iris Apfelová už viac ako sto rokov pozorovala svet prostredníctvom svojich ikonických okuliarov s veľkým čiernym rámom a istotou ženy, ktorá odmietla konvencie a určila si vlastný štýl.

„Musíte byť originálni, ale nie takí originálni, aby ste sa zbláznili,“ povedala. „Myslím si, že musíte byť verní sami sebe, poznať sa, nebyť nasledovníkom trendov. Musíte trochu riskovať.“

Apfelá sa narodila 29. augusta 1921 v Astorii v Queense. Ako dievča ju fascinovali kúsky nepoužívaných látok jej starej mamy. „To, čo som videla, mi vyčarovalo oči: obrovská kopa malých zvyškov látok najrôznejších farieb a vzorov,“ napísala v roku 2018 vo svojej knihe s názvom „Iris Apfel: Náhodná ikona“.

Podľa jej životopisu z vydavateľstva HarperCollins sa Apfelová dostala k móde cez látky, keď v roku 1950 založila so svojím manželom Carlom medzinárodnú textilnú výrobnú spoločnosť Old World Weavers. Carl zomrel v roku 2015 vo veku 100 rokov.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Iris Apfel (@iris.apfel)

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie