fbpx

VIDEO: V Odese sa po útoku dronu zrútila časť obytného bloku. Úrady hlásia už dve obete

Na ukrajinské mesto Odesa v noci na sobotu zaútočili drony, v dôsledku čoho sa zrútila časť niekoľkopodlažného bytového domu. Najmenej dvaja ľudia prišli o život a niekoľko ďalších je zranených. Zdroj: X/Volodymyr Zelenskyy

Ukrajinské mesto Odesa bolo v sobotu večer napadnuté bezpilotnými lietadlami, čo malo za následok zrútenie časti viacposchodového bytového domu. O život prišli najmenej dvaja ľudia a niekoľko ďalších je zranených. Úrady sa obávajú, že pod troskami sú ďalší ľudia. O situácii informuje ruskojazyčný spravodajský server BBC a tlačová agentúra Ukrinform.

„Zahynuli najmenej dvaja ľudia, ich telá vyslobodili záchranári z trosiek,“ napísal ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko na komunikačnej sieti Telegram.

„Husto obývaná štvrť. Je to jednoducho hrôza. Na mieste pracujú záchranári, mestské a pohotovostné služby. Odstraňujú sa trosky,“ povedal predtým starosta tohto prístavného mesta Hennadij Truchanov.

Zábery z miesta na sociálnych sieťach ukazujú panelový dom, ktorého niekoľkoposchodová bočná časť sa zrútila.

Podľa rôznych správ bolo zranených šesť až sedem ľudí vrátane tehotnej ženy a trojročného dieťaťa. Ďalších sedem ľudí je nezvestných a nepodarilo sa im skontaktovať so svojimi blízkymi.

„Trojročný chlapec utrpel odreniny nohy a je pod lekárskym dohľadom,“ uviedol gubernátor oblasti Oleg Kiper, dodajúc, že šesť ďalších osôb bolo zranených.

17 dronov, 14 bolo zostrelených

Ukrajinské vzdušné sily oznámili, že Rusko v noci na sobotu vyslalo na Ukrajinu 17 dronov, z ktorých 14 bolo úspešne zostrelených. Osem dronov zaútočilo na Odeskú oblasť a ukrajinská armáda uviedla, že protivzdušná obrana zničila sedem z nich. Ôsmy zasiahol deväťposchodovú budovu.

Útok bezpilotného lietadla si vyžiadal aj jednu obeť v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Starší muž zomrel, keď jeho dom zasiahol dron.

„Z trosiek sa podarilo vytiahnuť 76-ročného majiteľa domu,“ uviedla polícia, dodajúc, že dom bol kompletne zničený. Policajti evakuovali staršiu ženu zo susedného domu.

Úrady mesta Charkov uviedli, že ďalší útok dronom zničil niekoľko vozidiel a obytných budov, no neboli hlásené žiadne obete na životoch.

Rusko sa k oznámeniu ukrajinských úradov a armády nevyjadrilo. Správy o počte vyslaných alebo zničených dronov sa vo vojnových podmienkach nedajú bezprostredne overiť.

Smrteľné útoky prišli v čase, keď boli vydané výstrahy pred leteckými útokmi pre oblasti na východe Ukrajiny, pričom ukrajinské vojenské letectvo zaregistrovalo viacero skupín dronov typu Shahed vyrobených v Iráne.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie