fbpx

Masaker na priechode: Vodič vpálil autom do skupiny chodcov a dal sa na útek. Niekoľkí sú v ohrození života

V centre Štetína osobné auto vošlo do skupiny ľudí čakajúcich na zastávke. Zdroj: FB/ Nehody a požiare v Západopomorskom vojvodstve

Podľa doterajších informácií vodič po zrazení ľudí prechádzajúcich cez priechod pre chodcov z miesta ušiel, pričom zrazil ďalšie štyri autá. Medzičasom ho polícia zadržala a informovala, že ide o 33-ročného muža, informuje TVN24.pl.

K vážnemu incidentu došlo v piatok popoludní na námestí Rodła v Štetíne. Vodič uháňajúceho auta Ford Focus z neznámych príčin popoludní vošiel na zastávku na Plac Rodła – jednej z najväčších a najľudnatejších križovatiek v Štetíne. Potom, čo zrazil niekoľko ľudí,  z miesta nehody ušiel – pokračoval v jazde pozdĺž Aleja Wyzwolenia smerom na Rondo Giedroycia. Tesne za križovatkou s ulicou Ofiar Oświęcimia sa čelne zrazil so štyrmi autami jazdiacimi smerom do centra. Zranilo sa tam viac ľudí.

Podľa svedkov incident vyzeral tak, že vodič buď utekal, alebo pretekal s iným vozidlom. Podľa webu wszczecinie.pl vodič z nezistených príčin zišiel z vozovky a vošiel na priechod pre chodcov, pričom prešiel cez križovatku po chodníku a zrazil ďalších ľudí.

„Vodič vošiel na chodník a zrazil ľudí, ktorí prechádzali na zelenú. Urobil to naschvál… Ani nezastavil, len išiel ďalej. Všade ležia ľudia po nehode. Pomoc sa stále poskytuje. Jednoducho prešiel stredom a pokračoval po ulici, akoby sa nič nestalo,“ cituje svedkov nehody web Štetín.

Na mieste bolo najmenej šesť sanitiek. Oblasť bola ohraničená policajtmi. Toto miesto je jednou z hlavných komunikačných trás v meste, komunikačným uzlom, kde sa križujú električky, autobusy a autá.

Najnovšia správa zahŕňa 19 zranených ľudí – vrátane troch maloletých.  Dve osoby sú v kritickom stave.

Ako zistili novinári TVN24, vodiča zadržala polícia. Ide o 33-ročného muža. Polícia potvrdila, že osoba, ktorá spôsobila túto nehodu, už bola zadržaná. O jej identite sa zatiaľ nič nevie. Nevedia ani o tom, aký je jeho zdravotný a psychický stav.

 

 

 

 

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie