fbpx

Vojak Bundeswehru údajne zavraždil štyri osoby. Medzi obeťami je aj dieťa

Forenzní experti pracujú za policanou páskou pred kasárňami Von D'ring v nemeckom Rotenburgu 1. marca 2024. Vojak nemeckej armády (Bundeswehr) je podozrivý, že v okrese Rotenburg v spolkovej krajine Dolné Sasko zastrelil štyroch ľudí. Medzi mŕtvymi, ktorých telá sa našli v piatok ráno, je aj dieťa, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na informácie polície v Rotenburgu a prokuratúry vo Verdene. Zdroj: TASR/AP

Na severe Dolného Saska vládne strach a hrôza. Polícia po dvoch krviprelievaniach so štyrmi obeťami na životoch podniká rozsiahlu operáciu. Uviedol to portál Der Westen.

V okrese Rotenburg v Dolnom Sasku došlo k vraždám. Štátna a spolková polícia je nasadená na troch miestach.

Štátne zastupiteľstvo vo Verdene (Aller) a rotenburgská polícia potvrdili, že na dvoch miestach činu zomreli štyri osoby. Jednou z obetí je dieťa. Vyšetrovatelia spočiatku neposkytli žiadne ďalšie podrobnosti o obetiach – napríklad ich vek, pohlavie alebo vzťah k podozrivému.

Podľa informácií denníka Bild sú medzi obeťami aj bývalá manželka podozrivého, jej nový partner a jeho matka.

Krvavé činy v Rotenburgu

V súčasnosti sú informácie stále okresané. Polícia však vyšetruje niekoľko zločinov po streľbe v okrese Rotenburg. Oficiálna verzia zatiaľ znie, že v noci zo štvrtka na piatok (1. marca) došlo v južnom okrese Rotenburg (Wümme) k vraždám s viacerými obeťami. Podľa súčasného stavu vyšetrovania muž – zrejme vojak – zastrelil v rodinnom dome v obci Scheeßel a na ďalšom mieste činu v spoločnej obci Bothel celkovo štyri osoby vrátane dieťaťa.

K útoku v Scheeßeli malo dôjsť v piatok skoro ráno okolo 3.30 h. Ako uvádza denník „Bild“, policajti uzavreli oblasť, vybavili sa ochrannými prilbami a samopalmi a vtrhli do budovy. Záchranné zložky našli obete vo vnútri.

Rozsiahla operácia v kasárňach armády

Vojak Bundeswehru je teraz podozrivý. Podľa polície a prokuratúry sa krátko po čine sám prihlásil a policajti ho zatkli. Vyšetrovanie prokuratúry vo Verdene a polície je v plnom prúde. Súčasne prebieha aj rozsiahla operácia v kasárňach Von Düring v Rotenburgu (Dolné Sasko), kde je vojak umiestnený. Okrem iného sa tam nachádza 91. jágerský prápor. Podľa nepotvrdených informácií má polícia podozrenie, že sa vo vozidle podozrivého nachádza munícia a výbušniny.

Polícia nasadzuje na uvedených miestach veľký počet policajtov. Motív páchateľa v súčasnosti nie je známy. Vyšetrovatelia nevylučujú, že jeho motív môže súvisieť s rodinnými nezhodami.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie