fbpx

Inžinierovi v Paríži ukradli tašku s bezpečnostnými plánmi pre olympijské hry

Parížska radnica tvrdí, že pri krádeži počítačového vybavenia pracovníka sa nestratili žiadne policajné plány olympijských hier. Zdroj: X/Ron Bohning

Z vlaku na parížskej stanici Gare du Nord bol ukradnutý kufor s počítačom a dvoma USB diskami s policajnými bezpečnostnými plánmi pre tohtoročné letné olympijské hry vo francúzskej metropole. Inžinier mestskej radnice umiestnil tašku s citlivými údajmi do batožinového priestoru nad svoje sedadlo, odkiaľ bola odcudzená.

Inžinier krádež spozoroval vo chvíli, keď sa rozhodol prestúpiť, pretože mal jeho vlak oneskorenie, a zistil, že taška na mieste nie je. Podľa denníka The Guardian uviedol, že počítač a USB obsahovali citlivé údaje, konkrétne plány mestskej polície na zabezpečenie letných olympijských hier.

Boli prijaté bezpečnostné opatrenia na odpojenie všetkých prístupov do systému parížskej radnice z tohto zariadenia. Na radnici prebieha interné vyšetrovanie.

Parížska radnica potom vo svojom vyhlásení uviedla: „Prvotné kontroly nám umožnili zistiť, že zamestnanec nemal k dispozícii žiadne informácie týkajúce sa organizácie a nasadenia polície počas olympijských a paralympijských hier.“ Vo vyhlásení sa uvádza, že materiálom boli v skutočnosti iba poznámky pre internú potrebu súvisiacu s jeho prácou na oddelení verejných ciest a dopravy.

Na bezpečnosť počas letných olympijských hier, ktoré sa budú konať od 26. júla do 11. augusta, bude dohliadať približne 2 000 mestských policajtov a približne 35 000 bezpečnostných pracovníkov.

Paríž bol v minulosti dejiskom rozsiahlych útokov, ako napríklad útoku na hudobný klub Bataclan a ďalšie miesta v roku 2015, keď islamskí radikáli zavraždili 130 ľudí a ďalších 350 zranili.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie