fbpx

Vodičský preukaz bez vybavovania: Podvodníci to skúšajú cez sociálnu sieť

Ilustračná fotografia (Zdroj: FREEPIK)

Najnovšie sa začali objavovať všemožné ponuky na vybavenie vodičského preukazu. Žiadne skúšky, žiadne čakanie, všetko rýchlo a k tomu „legálnou cestou“. Polícia na sociálnej sieti upozorňuje na tieto lákavé ponuky.

Podvodníci sa skrývajú za falošné profily a ponúkajú rýchle získanie vodičského preukazu bez potreby absolvovania skúšok. Ibaže, táto ponuka nie je ničím iným ako špinavým trikom na ukradnutie peňazí a odcudzenie osobných údajov.

Najčastejšie ide o komentáre pod príspevkami alebo samotné príspevky v rôznych skupinách, napríklad, posledná ponuka bola zverejnená užívateľským profilom „vodičský preukaz“.

„Táto ponuka vám čarovne na počkanie vodičák nevybaví a maximálne pripraví o peniaze a zneužije vaše citlivé údaje ako bonus. Vodičský preukaz ani žiaden iný oficiálny doklad vám totiž len tak na počkanie cez internet nikto nedá,“ upozorňuje polícia.

Podvodníci väčšinou komunikujú cez aplikáciu WhatsApp, postup je nasledovný. Vyžiadajú si od vás fotografie alebo skeny dokladu totožnosti a ďalšie citlivé osobné údaje ako adresu, podpis či kontaktné informácie. Následne od vás vypýtajú priamo platbu za vybavený nový vodičský preukaz.

„Žiaden vodičský preukaz však nikdy neuvidíte a dokonca hrozí, že vaše údaje môžu byť neskôr zneužité na ďalšie podvody,“ doplnila polícia na záver.

Ak máte podozrenie, že ste sa stali obeťou podvodu, okamžite kontaktujte políciu a informujte ich o situácii. Pamätajte, že vaša bezpečnosť a ochrana vašich osobných údajov sú prioritou.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie