fbpx

Otec šikanovaného Romana z Parchovian chystá protest. Chce, aby poslanci začali riešiť šikanu na školách

Samovražda 15-ročného Romana v Parchovanoch zasiahla celé Slovensko. Zdroj: FB rodiny

Zo straty jediného syna sa stále spamätávajú. A bolesť ich tak skoro zrejme ani neopustí… Rodičia Romana († 15) od jeho tragického konca krátkeho života upozorňujú na šikanu. Preto sa Romanov otec rozhodol usporiadať protest na podporu STOP ŠIKANE, za ochranu detí v škole.

Protest sa bude konať 29.2 o 12 hodine. Cieľom stretnutia je prispieť k zlepšeniu situácie detí, ktoré sú a sa stanú obeťou šikany, kyberšikany a násilia v akej koľvek podobe. Podľa výskumu sa až 83 % deti v SR s týmto javom bohužiaľ počas svojho života stretne.

„Náš syn Romanko Michalik, ktorý si na základe prežitej šikany siahol na  život v areály ZŠ v Parchovanoch jej jasným dôkazom o šikane na škole ale aj mementom zlyhania školy, niektorých pedagógov ako aj Štátu pre nezáujem riešenia šikany na školách ktorá pretrváva a stupňuje sa rok od roka. Štát dopustil aby sa naše deti demonštratívne postavili proti šikane a obetovali vlastné životy aby sa kompetentný s tým začali zaoberať.“

Miesto stretnutia sa nachádza neďaleko Národnej Rady Slovenskej republiky a organizátori vybrali miesto s ohľadom na to, že politická reprezentácia nesie zodpovednosť za budúcnosť našej krajiny predovšetkým nielen svojou prácou, ale aj spôsobom akým sa vyjadruje a vystupuje na verejnosti.

Adresátom ich prosby je každý poslanec NR SR, ktorý sa vyjadruje sprosto voči svojim oponentom a predovšetkým tí, ktorí neváhajú použiť násilie na verejnosti.

Neposlednou a dôležitou požiadavkou, vzhľadom na vyhlásenie premiéra Fica o znížení finančných prostriedkov neziskovému sektoru, aby si poslanci uvedomili dôležitosť mnohých ľudskoprávných organizácii kam spadá aj téma šikanovania a zvážiť či je tento krok je naozaj správny.

„Poslankyne a poslanci uvedomte si, že tí agresívni medzi vami sú de facto šikanátori nielen vašich životov, ale aj ohrozením pre zdravý vývoj všetkých detí v našej krajine.“

Taktiež rekodifikácia trestného zákona ktorá ma byť na ochranu spoločnosti je momentálne podľa organizátorov jej návrhmi výsmechom, neúctou doslova hodenou rukavicou pre agresorov že za svoje skutky nebudú potrestaný.

Podnet má na stole aj školská inšpekcia

Romanov otec má podozrenie, že zo strany školy a jej zamestnancov došlo k viacerým pochybeniam. „Zaráža ma, že sa do dnešného dňa školská inšpekcia nezaoberala postupmi na ZŠ v Parchovanoch,“ uviedol Michálik.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie