fbpx

Navaľného pochovajú v piatok. Môže sa zatýkať, tuší vdova a radí, ako na Putina

Na archívnej snímke z videa z 2. februára 2021 ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj stojí za sklom v klietke a ukazuje symbol srdca na Mestskom súde v Moskve. Pohreb ruského opozičného politika Alexeja Navaľného sa uskutoční v piatok 1. marca popoludní v bohorodičnom Chráme ikony Utíš môj smútok v moskovskom rajóne Maryno. Pochovajú ho následne na Borisovskom cintoríne. Oznámila to v stredu na sociálnej sieti X Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová, informuje TASR. Štyridsaťsedemročný Navaľnyj v trestaneckej kolónii na Sibíri podľa ruských úradov náhle zomrel v piatok 16. februára po tom, čo mu po vychádzke prišlo nevoľno. Zdroj: FOTO TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin je šéfom zločineckej organizácie a ak naňho chce Európska únia nájsť recept, musí byť inovatívny. Ďalšie sankcie podobné tým existujúcim alebo nová rezolúcia nestačia. V stredu to poslancom Európskeho parlamentu povedala Julia, vdova po zosnulom ruskom opozičnom lídrovi Alexejovi Navaľnom. „Putin je schopný všetkého,“ varovala pred piatkovým pohrebom svojho manžela.

„Ak chcete skutočne poraziť Putina, musíte začať byť inovatívni. A prestaňte byť nudní. Putinovi nemôžete ublížiť ďalšou rezolúciou alebo ďalším súborom sankcií, ktoré sa nijako nelíšia od tých predchádzajúcich. Nemáte do činenia s politikom, ale s krvavým mafiánom. Najdôležitejšími ľuďmi sú ľudia blízki Putinovi, jeho priatelia, spolupracovníci a držitelia mafiánskych peňazí. Vy a my všetci musíme bojovať proti tomuto zločineckému gangu,“ povedala Navaľná.

Povedala, že jej manžel neustále prichádzal s novými nápadmi, ako bojovať proti Putinovmu represívnemu režimu, jeho cenzúre a potláčaniu opozície. Byť politicky inovatívny v tomto prípade znamená bojovať proti organizovanému zločinu, nie proti politickej konkurencii, zdôraznila.

„Žiadne diplomatické nóty, ale vyšetrovanie finančných machinácií. Nie vyhlásenia o znepokojení, ale pátranie po mafiánskych spoločníkoch vo vašich krajinách, po diskrétnych právnikoch a finančníkoch, ktorí pomáhajú Putinovi a jeho priateľom skrývať peniaze.“ Upozornila, že „v tomto boji máte spoľahlivých spojencov, sú tu desiatky miliónov Rusov, ktorí sú proti Putinovi, proti vojne, proti zlu, ktoré prináša“.

Na záver dodala: „Putin sa musí zodpovedať za to, čo urobil mojej krajine. Putin sa musí zodpovedať za to, čo urobil susednej mierovej krajine. A Putin sa musí zodpovedať za všetko, čo urobil Alexejovi.“ Povedala, že Putinovi muži jej manžela tri roky mučili, spôsobili jeho smrť a potom zneužili jeho telo, ktoré dlho odmietali vydať jeho matke. Podľa oficiálnej správy politik náhle zomrel 16. februára v trestaneckej kolónii na Sibíri.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie