fbpx

Migranti budú musieť pracovať, nie sedieť v parku, zavádza nemecký okres

Predseda durínskej Kresťanskodemokratickej únie a krajinskej rady okresu Sála-Orla Christian Herrgott. Zdroj: X/Germany TodaY

Vybraní migranti v niektorých častiach nemeckej spolkovej krajiny Durínsko musia začať pracovať vo verejnom a neziskovom sektore. Túto povinnosť predstavil Christian Herrgott, predseda miestnej bunky Kresťanskodemokratickej únie a krajinský radca okresu Saale-Orla, ktorý uviedol, že ide o spôsob, ako sa odvďačiť hostiteľskej krajine. Durínska rada pre utečencov kritizovala jeho konanie ako diskriminačné, ale politik sa bráni tým, že postupuje podľa zákona.

Nové pravidlo sa vzťahuje na mužov a ženy žijúce v spoločnom ubytovaní. Podľa Mitteldeutscher Rundfunk ide o 150 osôb. Niektorí z nich buď nemôžu pracovať na bežnom trhu práce, alebo môžu, ale nepracovali, vysvetľuje Herrgott.

80 centov na hodinu

Od migrantov sa očakáva, že budú strihať živé ploty, zametať ulice, odpratávať sneh a čistiť vonkajšie priestory a spoločné ubytovanie. Snaží sa kontaktovať združenia a komunálne podniky, aby zistil, či by služby migrantov využili.

Za svoje služby dostanú 80 centov na hodinu. Pri štvorhodinovom pracovnom dni to predstavuje 64 eur mesačne, vypočítal denník Bild. Tí žiadatelia o azyl, ktorí odmietnu, budú potrestaní znížením podpory až o 180 eur.

„Musím motivovať tých, ktorí nechcú pracovať. Ide o vyslanie signálu, že ľudia, ktorí sú platení z peňazí daňových poplatníkov, musia spoločnosti niečo vrátiť, a nie celý deň sedieť na lavičke v parku,“ vysvetľuje Herrgott.

Regionálna rada tvrdí, že už v decembri sa na ňu obrátili sociálne organizácie a úrady s otázkami o tom, akú prácu môžu migranti vykonávať. Označuje to za pozitívnu spätnú väzbu. Kraj začal uplatňovať toto pravidlo v januári.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie