fbpx

Obrovská tragédia pri Trnave. Z vlaku vypadol 22-ročný mladík a zomrel, dvere sa možno neotvorili samé (aktualizované)

Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/Polícia SR

Tragédia sa stala pri obci Cífer. Pri nešťastí zomrel 22-ročný mladík z okresu Trnava.

Nehodu vyšetrujú železniční policajti, ako aj okolnosti a príčiny tragédie.

Na rýchliku sa zrazu otvorili dvere, pri ktorých stál mladík. Vlak smeroval z Martina do Bratislavy. Vlak odišiel z Trnavy o 07.15 h. Po tom, ako sa dvere náhodne otvorili, z rýchlika vypadol 22-ročný mladík. Utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Polícia prípad rieši a začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. „Polícia preveruje všetky okolnosti, ako aj to, či k otvoreniu dverí došlo z technických príčin alebo úmyselným konaním osoby,“ uviedla polícia.

Na miesto vyslali aj policajtov z tímu posttraumatickej intervencie. Tí pomohli rodine obete pri zvládnutí ich tragickej situácie.

Polícia aktuálne hľadá svedkyňu z vlaku. Tá nahlásila skutočnosť aj vlakvedúcej. „Polícia žiada mladú svedkyňu, ktorá udalosť oznámila vlakvedúcej, prípadne ďalších svedkov, aby sa prihlásili na polícii a pomohli tak objasniť okolnosti tejto tragédie a poskytnúť odpovede nielen polícii, ale aj pozostalým,“ dodala polícia.

Vozeň vlaku podľa TV Markíza je aktuálne odstavený a podrobený expertnému skúmaniu.

Možnosť núdzového otvorenia

TV Markíza kontaktovala hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominika Drevického. Podľa jeho slov sa na základe ich informácií dvere neotvorili samé.

„Pravdepodobne muselo dôjsť k ich núdzovému, mechanickému otvoreniu, kde evidujeme aj násilné odstránenie ochrannej plomby poistky na dverách vlaku,“ povedal hovorca ZSSK.

Ak sa dvere otvoria samé, môže ísť o tieto veci: „Samovoľné otváranie dverí na vlaku môže byť spôsobené vonkajším opotrebením, elektronickým zlyhaním, nesprávnym zatvorením, vibráciami alebo úmyselným poškodením.“

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie