fbpx

V šlágri víťazstvo Zemplínčanov nad Popradom, hetriky Lacku a Mikúša (súhrn 47. kola Tipos extraligy)

Na snímke gólová radosť hráčov Michaloviec v zápase 47. kola hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 25. februára 2024 v Michalovciach. Zdroj: FOTO TASR/František Iván

V nedeľňajšom programe 47. kola Tipos extraligy bol jednoznačne ťahákom súboj 2. a 1. tímu tabuľky. Michalovce napokon zdolali Poprad po predĺžení a 3 kolá pred koncom základnej časti na neho strácajú 5 bodov. Naopak, z čela odpadli Spišská Nová Ves a Košice, ktorí prehrali svoje zápasy.

47. kolo Tipos extraligy:

HK Dukla Michalovce – HK Poprad 3:2 pp

Megašláger pred 3600 divákmi ponúkol výborný hokej. Stretli sa elitné mužstvá súťaže a na ľade to bolo vidieť. Do vedenia išli domáci Zemplínčania, keď brankára Vaya prekonal v 10. min. Newton. Podtatranci však do polovice stretnutia skóre otočili, keď sa strelecky presadili Suchý s Kukučom.

Veľmi dôležitý gól strelil len po 15 sekundách záverečnej tretiny domáci strelec Santos. Išlo sa na ostrie noža. O extra bode napokon rozhodol v čase 64:44 obranca Drgoň, ktorý v priebehu sezóny prišiel do Michaloviec práve z Popradu. Náskok Kamzíkov na čele je 5 – bodový.

HK Spišská Nová Ves – Dukla Trenčín 2:3

Prekvapujúce zakopnutie Spišiakov, ktorí sa po útlme z predchádzajúceho obdobia pekne rozbiehali. Do vedenia poslal Duklu už v úvodnej minúte Ahl. V 28. min. ešte vyrovnal domáci Rapáč, ale Trenčania do konca prostrednej tretiny navýšili skóre po góloch Škvareka a Charbonneaua. Na začiatku 3. tretiny znížil ešte Drábek, ale napokon z toho bola domáca strata a trenčiansky zisk.

HK Nitra – HC 19 Humenné 5:2

Corgoni ešte majú pred sebou vidinu 4. priečky a chceli by v play- off začínať na domácom ľade. V nedeľu k tomu urobili dôležitý krok proti už vypadávajúcemu Humennému. Darilo sa domácemu Lackovi, ktorý skompletizoval svoj 1. extraligový hetrik. O tomto hráčovi budeme ešte veľa počuť. Brankára Kozla prekonali ešte Gates s Čederlem. Len kozmetické presné zásahy zaznamenali do Aittokalliovej siete Sergijenko a Šoltés.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie