fbpx

Tragédia v Rožňave. Mladík odmietal zliezť zo stĺpa, zabilo ho 22-tisíc voltov

Na snímkach zábery z nešťastnej tragédie v Rožňave. Mladého muža trafilo 22-tisíc voltov. Zdroj: reprofoto/noviny.sk

Len 26-ročný Alex vyliezol na stĺp vysokého napätia a odmietal z neho zliezť. Na miesto prišli všetky záchranné zložky. Nakoniec na to doplatil vlastným životom – zasiahlo ho vyše 20-tisíc voltov. O prípade informovali noviny.sk.

Podľa rodiny bol mladík pod vplyvom omamných látok. „Dal si tie omamné látky a potom mal asi halucinácie,“ povedal Alexandrov bratranec. Na stĺpe bol niekoľko minút a policajtov zalarmovali rodičia. Podľa informácií TV JOJ bol Alex pri vedomí ešte po príchode polície. Potom ho zasiahol prúd. „Fetoval, vyliezol tam, potriasla ho elektrika a spadol,“ dodal jeho kamarát.

Doplatil na to životom

Na mieste bol náročný terén. Ťažko sa k nemu vedeli dostať aj záchranári. „Osoba, ktorá sa nachádzala na stĺpe elektrického napätia a odmietala z neho zliezť, po chvíli spadla,“ priblížila hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová. „Po príchode namiesto udalosti sa osoba už nachádzala pod stĺpom vysokého napätia a bola v bezvedomí,“ dodal veliteľ zásahu HaZZ Rožňava Dušan Šmelko.

Kým prišli záchranári, Alexandrovi sa snažili zachrániť život hasiči a polícia. Nakoniec ho museli zniesť 500 metrov nižšie na miesto, kde už čakala sanitka. „Vzhľadom na rozsah zranení a citlivosť prípadu, nebudeme bližšie informácie k tejto udalosti poskytovať,“ ozrejmila hovorkyňa Ivanová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie