fbpx

VIDEO: V Moskve protestovali manželky vojakov, ktorí bojujú na Ukrajine. Zatkli štyri osoby, vrátane novinárov

Masový protest v Moskve. Zdroj: X/Igor Lopatonok

Polícia zatkla v Moskve dvoch reportérov pri proteste žien zmobilizovaných vojakov, ktoré požadujú návrat svojich manželov domov z vojny proti Ukrajine. Príbuzní nasadených pravidelne v sobotu kladú kvety k večnému ohňu pri hrobe Neznámeho vojaka pri Kremli. Na dnešok zároveň pripadá druhé výročie vpádu ruských vojsk do susednej krajiny.

Na akcii žien zmobilizovaných z hnutia Puť domoj (Cesta domov) zadržali spravodajcu SOTAvision Michaila Lebedeva a Annu Slivovú, (aj keď) mali novinárske preukazy, poverenie redakcie a vesty s nápisom ‚tlač“,“ uviedol na sociálnej sieti spravodajský kanál SOTAvision.

Ruskí policajti pri akcii zrejme zadržali viac osôb, z ktorých dve mali na sebe žlté vesty s nápisom „tlač“, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na zábery zo sociálnych sietí.

Jedna z dievčat čakajúca s kvetmi v rade, kým ju pustili k večnému ohňu, povedala SOTAvision, že prišla podporiť ženy vojakov, pretože im „nadáva vláda aj opozícia a všetci na nich kašlú“.

Tiež vraj kvôli úmrtiu opozičného politika Alexeja Navaľného, ​​ktorý zomrel za neobjasnených okolností v ruskom väzení. „Nebola som jeho stúpenkyňou, ale bol to pre mňa hrozný otras. Ukázalo sa, že človek je úplne bezbranný voči systému,“ povedala.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie