fbpx

Tankujeme najdrahšie palivá za posledné tri mesiaci. Neuveríte, koľko sme platili pred pár rokmi (tabuľka)

Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Ceny palív opäť poriadne vystrelili. Nafta zdražela o päť centov a jej cena prekročila až 1,60 eura za liter. Benzín Natural 95 zdražel o dva centy, jeho cena je tiež nad úrovňou 1,60 eura za liter. 

V porovnaní so začiatkom minulého roka však za pohonné hmoty platíme rovnako. Za posledných 15 týždňov ide o najdrahšie ceny benzínov a nafty.

Podľa analytika J&T banky Stanislava Pánisa sa situácia tak skoro nezmení a na cenu palív nad 1,60 eura si budeme musieť ešte nejaký čas zvyknúť. Výrazného zdražovania sa však obávať nemusíme.

„Na zlacnenie palív si budeme musieť nejaký čas počkať. Otvoriť by to mohlo nejaké prímerie medzi Izraelom a Hamasom, respektíve nejaké upokojenie toho geopolitického napätia okolo Blízkeho východu, okolo Pásma Gazy, Libanonu, či húsíjskych raketových útokov na lode, ktoré sa nachádzajú v Červenom mori,“ skonštatoval pre RTVS.

Túto možnosť však v blízkej budúcnosti ako reálnu nevidí.

Priemerné ceny palív od obdobia pred pandémiou až po dnešok:
(Tabuľku nájdete na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie