fbpx

V bondovkách žiarila, hrala vedkyňu aj sekretárku. Zomrela Pamela Salem

Na snímkach herečka Pamela Salem. Zdroj: Youtube/rowan atkinson archives, Every James Bond

Vo veku 80 rokov zomrela hviezda strieborného plátna Pamela Salem. Preslávila ju napríklad rola sekretárky Eve Moneypenny v bondovke so Seanom Connerym Nikdy nehovor nikdy z roku 1983 či rola vedkyne z kultového britského seriálu Doctor Who.

Nad smrťou herečky smúti okrem fanúšikov aj mnoho kolegov z hereckej brandže. Denník Metro napríklad uviedol vyjadrenie producenta Davida Richardsona. „Bola veľmi láskavá. Vždy sa zaujímala o všetkých okolo, od svojich hereckých kolegov cez produkčný tím až po hosťujúcich hercov a návštevníkov.“

Svoju ľútosť prejavila aj herečka Karen Gledhillová, ktorá uviedla, že si boli veľmi blízke. „Nejde ani slovami vyjadriť, aká láskavá a štedrá Pamela bola. V 80. rokoch, keď som získala svoju prvú prácu v televízii ako herečka, si ma vzala pod svoje krídla a to jej nikdy nezabudnem,“ vyhlásila Gledhillová.

Salem sa narodila v roku 1944 v Bombaji. V mladosti žila v Nemecku, kde študovala na univerzite, a vlastnú hereckú kariéru potom odštartovala v Londýne. V Anglicku mala podľa zahraničných médií veľmi blízko k divadlu. V 90. rokoch sa presťahovala do Los Angeles a tu ju uchvátil filmový svet.

Eve Moneypenny, ktorú si Salem v bondovke zahrala, pracuje ako sekretárka nadriadenej Jamesa Bonda známej len ako M. Vo filme si rada s agentom s povolením zabíjať zaflirtovala, ale ich vzťah nikdy neprerástol do vážnejšej podoby. Okrem Salem si túto postavu v ďalších filmoch zahrali napríklad Lois Maxwellová, Caroline Blissová a Samantha Bondová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie