fbpx

Stehy aj krv na podlahe. Bidenov pes najmenej 24-krát pohrýzol členov ochranky

Na snímke Joe Biden s Commanderom, teda psom rodiny Bidenových. Zdroj: X/New York Post

Americká tajná služba zverejnila dokumenty, ktoré sú o psovi amerického prezidenta Joea Bidena. Commandera, ako sa domáci maznáčik volá, už z Bieleho domu vykázali.

Nemecký ovčiak Commander vedel prezidentovým ochranárom znepríjemniť výkon služby. Z dokumentov Tajnej služby Spojených štátov amerických vyplýva, že pes amerického prezidenta Joea Bidena najmenej 24-krát pohrýzol jej členov. Informuje o tom BBC.

K incidentom malo dôjsť medzi októbrom 2022 a júlom 2023. Commander príslušníkov Tajnej služby pohrýzol napríklad na zápästie, rameno alebo v páse, na hrudi a na stehne.

Jeden zo starších agentov poznamenal, že kvôli uhryznutiu zmenila tajná služba taktiku a odporučila agentom, aby zvieraťu „dávali veľa priestoru“. V dokumentoch navyše nie sú nutne zaznamenané všetky incidenty, ktoré mohol nemecký ovčiak v Bielom dome spôsobiť. Týkajú sa totiž iba členov tajnej služby.

Commander sa v Bielom dome už nenachádza. Domáci maznáčik rodiny Bidenových opustil prezidentské sídlo v októbri minulého roka, týždeň po tom, čo jeden z členov ochranky potreboval lekárske ošetrenie kvôli vážnemu uhryznutiu.

Počas incidentu z júna 2023 pes pohrýzol jedného z agentov tak, že potreboval stehy. Kvôli krvi na podlahe v jednej z častí Bieleho domu boli podľa jedného dokumentu na 20 minút prerušené prehliadky východného krídla budovy.

V júli minulého roka bol zase iný člen ochranky uhryznutý na ruke a potreboval šesť stehov. Uhryznutie spôsobilo „vážnu hlbokú otvorenú ranu“ a agent „začal strácať značné množstvo krvi“, vyplýva z jedného e-mailu.

Ostatní agenti dali následne svojmu zranenému kolegovi „kápézetku“, teda krabičku poslednej záchrany. Tá obsahovala lieky proti bolesti, antibiotickú masť, korenistý sprej, náhubok a dokonca „z bezpečnostných dôvodov“ aj psie sušienky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie