fbpx

Vo veku 92 rokov zomrel spoluzakladateľ strany KDH

Zomrel spoluzakladateľ strany KDH, Miroslav Tahy. Zdroj: FREEPIK/stockgiu, FACEBOOK/Miroslav Tahy

Vo štvrtok (22. 2.) zomrel spoluzakladateľ Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) 92-ročný Miroslav Tahy. Informoval o tom zať zosnulého Ivan Čarnogurský. Potvrdili to aj z hnutia.

Miroslav Tahy sa narodil 4. februára 1932. Bol signatárom výzvy na zakladanie klubov KDH. Kresťanskí demokrati pripomenuli, že ako signatár výzvy mal Tahy významný prínos pri formovaní a založení KDH pred 34 rokmi. Za hnutie pôsobil aj ako poslanec v parlamente, a to do roku 1994.

Zomrel po ťažkej chorobe

Ako informoval na sociálnej sieti Ján Figeľ, Miroslav Tahy zomrel včera podvečer po ťažkej chorobe. Bol jedným z ôsmich signatárov historickej výzvy na zakladanie Kresťanskodemokratických klubov v novembri 1989, z ktorých neskoršie vzniklo KDH.

„Mirko bol človek veľkej vnútornej integrity, muž pokojný, múdry a priateľský. V rámci verejnej služby sa venoval hlavne ekonomike a štátnemu rozpočtu, reprezentoval Evanjelickú sekciu v KDH. Nech Pán života, ktorého verne nasledoval, vovedie jeho dušu do Krajiny žijúcich,“ dodal Figeľ.

Rozlúčka s Miroslavom Tahym sa podľa neho uskutoční vo štvrtok 29. 2. 2024 o 14:45 v Krematóriu Bratislava – Záhorská Bystrica.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie