fbpx

Zemetrasenie v Lufthanse. Končí skoro celé predstavenstvo aj finančný riaditeľ

Dozorná rada Lufthansy oznamuje personálne zmeny. Zdroj: X/eTurboNews | Trends | Travel News

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa do konca júna vymení takmer celé predstavenstvo a jeden post v tomto rozhodcovskom orgáne zruší. Tiež finančný riaditeľ Remco Steenbergen plánuje odstúpiť. Firma s prekvapivým oznámením vystúpila vo štvrtok večer. Od nového a zmenšeného tímu predstavenstva si spoločnosť sľubuje nové impulzy.

Z predstavenstva k 1. júlu odídu štyria zo súčasných šiestich členov. Nabudúce ich v ňom bude zasadať len päť. Podľa harmonogramu tento rok končí funkčné obdobie Harryho Hohmeistera a Detlefa Kaysera. V rovnakom čase po vzájomnej dohode odchádzajú Christina Foersterová a Remco Steenbergen.

„Po úspešnom prekonaní koronavírusovej krízy, následnom oživení leteckej dopravy a hospodárskom obrate vstupuje skupina Lufthansa do ďalšej fázy svojho firemného rozvoja reorganizáciou predstavenstva,“ uviedla spoločnosť.

„Interakcia s našimi zákazníkmi, investormi a partnermi, rovnako ako spolupráca v rámci skupiny Lufthansa vyžaduje silného tímového ducha viac ako inokedy. To očakávame aj od nášho nového tímu výkonnej rady,“ dodala.

Lufthansa vlastní letecké spoločnosti Austrian Airlines, SWISS či Eurowings. Tento týždeň museli veľké nemecké letiská kvôli štrajku pozemného personálu Lufthansy zrušiť stovky letov, problémy mali aj spoje s Českou republikou.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie